4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

PKK'nın ölüm makinesi adliyede

Şişli’de 11 Ekim Cumartesi günü 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonuyla yakalanan ve üzerinde başka bir kişi adına düzenlenen sahte kimlik çıkan hamile görünümlü kadın ile soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bir polis merkezi ve bir alışveriş merkezine yönelik kanlı eylem hazırlığındayken yakalanan kadın terörist ve başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 kişi ile birlikte Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi.

Adliye binasına alınmak için minibüsten indirilen Gönül Erdoğan, terör örgütü elebaşı lehine Kürtçe slogan atmak istedi. Polislerce ağzı kapatılarak slogan atmasına izin verilmeyen kadın ve diğer 4 kişi, adliye binasına alındı.

İstanbul Şişli'de üzerinde 8 kilo 800 gram plastik patlayıcı ile yakalanan PKK'lı "Ezgi" kod adlı 'Canlı Bomba' teröristin kimliği belirlendi. 39 yaşındaki canlı bombanın isminin Gönül Erdoğan ve üniversiteden mezun olduğu saptandı. Teröristin üniversite eğitimini ise yurtdışında tamamladığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul'da cumartesi günü yakalanan canlı bomba ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cerrah, yakalanan teröristin yurdışında eğitim görmüş ve orada 'zehirlenmiş' olduğunu söyledi. Yapılan saldırının hedefinin İstanbul Polisi olduğunu belirten Cerrah, yakalanan teröristin terörist başının yakın çevresinden onduğunu da söyledi. Celalettin Cerrah ayrıca İstanbullulardan yardım isteyerek "mahallenizdeki yabancıları bize bildirin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 13:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?