4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Plaza içindeki kumarhaneye şok baskın

Jandarma ekiplerinin, Ümraniye'de plaza içinde hazırlanan kumarhaneye yaptığı baskında 88 kişi gözaltına alınırken, kumar oynatılmasında kullanılan çok sayıda malzeme ile silahlar ele geçirildi. 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ümraniye ilçesi Taşdelen beldesinde bulunan bir plazanın 5. katının A.U. ve A.T. isimli şahıslar tarafından özel olarak dizayn edilerek kumarhane olarak işletileceği bilgisi üzerine takibat başlattı. Söz konusu mekanın kumarhaneye dönüştürülmesi için temin edilen malzemelerin bina içine alınması ile birlikte İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca istihbarat çalışmalarına devam edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda, binanın aylık 110 bin euroya kiralandığı, kumarhaneye yaklaşma yolları üzerinde araç dolaştırarak jandarma devriyelerinin takip edildiği, dışarıdan itibaren kameralar ve sensör cihazları ile erken uyarı sisteminin tesis edildiği ortaya çıktı. Ayrıca, binanın zemin katında bulunan görevlilerin içeri girişleri kontrol altına aldığı ve referans sahiplerini içeriye bildirerek müşterileri kabul ettiği, binada bulunan asansörlerin sadece giriş katında bulunan görevlilerde mevcut özel kartlar ile çalıştığı anlaşıldı. Kumarhaneye müşteri giriş-çıkışları için bir asansörün kullanıldığı, ayrıca olası bir jandarma baskınında kumar malzemelerini dışarı kaçırılması maksadıyla ayrı asansörün bulunduğu ve kumarhane içerisinde asansörün elektriğinin kesecek şekilde tesisat kurulduğu, bina camlarının tamamının siyah renk film ile kaplanarak ışık sızmasının önlendiği de tespit edildi. Suçun delillendirilmesinin ardından adli makamlardan alınan arama izniyle takibi yapılan kumarhaneye 30 Mart 2008 tarihinde saat 02.00 sıralarında baskın yapıldı.
 
İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin baskın yaptığını kamera sistemi sayesinde tespit eden kumarhane işletenleri kumarhanede bulunan rulet, poker, blackjack masaları gibi kumar malzemelerini asansör boşluğuna atarken suçüstü yakalandı. Kumar oynatmaya yer temin eden A.U. ve A.T. ile birlikte kumarhanede çalışan 13 bayan, 18 erkek personel, 13 bayan, 42 erkek müşteri olmak üzere toplam 88 kişi gözaltına alındı. 

Kumarhane içerisinde yapılan arama sonucunda, 2 adet rulet, 12 adet poker masası, 4 adet el telsizi, 2 adet post cihazı, 96 adet yaprak boş senet, bin 81 adet deste oyun kağıdı, 4 bin 934 adet oyun pulu, 2 adet tabanca, 23 adet alacak-verecek listesini gösterir doküman ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şahıslar, kumar oynayan ve oynatanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılarak adli makamlara sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 17:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?