3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Polis DTP'li gruba müdahale etti

Kadıköy'de çevik kuvvet ekipleri, miting sonrası bölücü terör örgütü lehine slogan atarak polise taş atan DTP'li gruba müdahale etti. Olaylar sırasından kullanılan gaz bombasından vatandaşlar da etkilenirken, polis baygınlık geçiren bir kadına gaz maskesini vererek yardım etmeye çalıştı. Yaşanan kargaşada oğlunu kaybeden bir annenin feryadı da görenlerin yüreklerini sızlattı. 

Kadıköy Meydanı'nda Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen "Ergenekon" protestosu, bölücü örgüt mitingine dönüştü. Geniş güvenlik önlemleri altından miting alanına giren DTP'liler, bölücü örgüt lehine sloganlar atmaya başladı. DTP'li bazı milletvekillerinin de katıldığı mitingde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan posterleri açıldı ve sloganlar atıldı. Mitingin sona ermesiyle dağılmaya başlayan DTP'liler, polise taş atınca çevik kuvvet ekipleri de gruba gaz bombası ile müdahale etti. 

Polis ve göstericiler arasında kovalamacanın yaşandığı olaylar sırasında çevredeki vatandaşlar da atılan gaz bombasından etkilendi. 

Gaz bombasından etkilenerek bayılan bir kadına ilk müdahaleyi polis yaptı. Kendi gaz maskesini çıkararak bayılan kadına takan polis, talihsiz kadına su vererek yardım etmeye çalıştı. Baygınlık geçiren kadının küçük çocuğu da annesinin yanında gözyaşlarına boğuldu. 

Yaşanan arbedede oğlunu kaybeden bir anne de feryat etti. Yanındaki küçük kızı ile birlikte gözyaşlarına boğulan anne "Volkan" diye oğlunun ismini sayıkladı. 

Vatandaşların yardımıyla güçlükle sakinleştirilen anneye, su verildi. 

Öte yandan Kadıköy'de DTP miting düzenlenmesini protesto eden bir grup MHP'li de alana girmeye çalıştı. Gösteriye izin verdiği gerekçesiyle polis yetkililerine sitem eden yaklaşık 25 kişilik grup, alana alınmayınca İstiklal Marşı'nı okudu. MHP'li grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla alandan uzaklaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 17:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?