3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Polis' eşliğinde kura çektiler

İstanbul'da D-100 Karayolu aksında metrobüsten ve Edirnekapı-Sultançifliği hattında raylı sistemden etkilenen minibüslerin hat planlama çalışmaları kapsamında 320 minibüs kura ile yeni güzergahlara kaydırıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde noter huzurunda yapılan kura çekimi öncesinde konuşan Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ali Arslan, Topkapı-Avcılar arasında metrobüsün, Edirnekapı-Sultançiftliği güzergahında raylı sistemin devreye alınması nedeniyle bu hatlarda faaliyet gösteren minibüsçü esnafının mağdur olduğunu söyledi.


Bu mağduriyetin giderilmesi ve minibüslerin başka güzergahlara kaydırılması için esnaf ve oda temsilcilerinin de katılımıyla 1 yıldır sürdürülen çalışmaların son aşamaya geldiğini anlatan Arslan, bu hatlarda bulunan minibüslerden 320'sinin noter huzurunda adil olarak gerçekleştirilecek kura sonrasında havuza alınarak, Avrupa ve Anadolu yakasında ihtiyaç duyulan güzergahlara kaydırılacağını kaydetti.
Ali Arslan'ın bu sözleri, bir grup minibüsçü esnafı ve oda temsilcilerinden tepki gördü.


"Adalet istiyoruz", "Kura adil değil" diyerek tepki gösteren minibüsçüler, yapılan çalışmalardan haberdar olmadıklarını ve görüşlerinin alınmadığını ileri sürerek, kura çekiminin yapıldığı salonu terk etti.


Bu arada, yaşanan gerginlik nedeniyle Çevik Kuvvet ekipleri tarafından salonda önlem alındı.


Salondaki gerginliğin sona ermesinden sonra, 320 minibüsün havuza alınması ve Avrupa ve Anadolu yakasında çalışacakları yeni güzergahların belirlenmesi için kura çekildi. Bu minibüslerden 195'i Anadolu, 125'i ise Avrupa yakasında belirlenen yeni güzergahlarında faaliyette bulunacak.


Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ali Arslan, kura sonrası yaptığı açıklamada, tepkileri normal karşıladığını belirterek, yapılan tüm çalışmalardan esnafın ve oda temsilcilerinin haberdar olduğunu, gö rüşlerinin alındığını söyledi.Gösterilen tepkilerin bir kısmının art niyetten, bir kısmının da eksik bilgilendirilmeden kaynaklandığını dile getiren Arslan, yeni güzergahları belirlenen minibüslerin metrobüs ve raylı sistem ile kenar semtler arasında yolcu taşıyacaklarını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 01:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?