3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Polise havai fişeklerle saldırdılar

Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'nde toplanan yüzleri kar maskeli bir grup, tezkerenin TBMM'de kabul edilmesini protesto etmek için gösteri yaptı. Yaklaşık 20 kişilik grup, önce yola kurduğu barikatları ateşe verdi.



PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan göstericiler, yola çok sayıda molotof kokteyli attı. Molotofların atılması sırasında bazı vatandaşların korkup kaçtığı gözlendi.




Yolları ateşe verdikleri barikatlarla kapatan göstericiler, çekim yapan habercilere de molotof attılar. Gösterilerin başlaması üzerine bazı esnaflar işyerlerini kapatırken, sokakta kalan vatandaşlar büyük korku yaşadılar.



Gösteri sırasında bazı göstericilerin ellerindeki şişelerde parmak izi bırakmamak için ellerine plastik eldiven taktıkları gözlendi. Bu arada bazı göstericiler de müdahale etmek için bekleyen polis ekipleri sapanlarla taş fırlattılar.



Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, panzerle yanan barikatı söndürdükten sonra göstericilere müdahale etti. Göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale eden polisler, gösterinin yapıldığı caddeyi baştan sona yürüdüler. Gaz bombalarının atılması üzerine göstericiler de polise havai fişek atarak karşılık verdiler.



Göstericilere atılan gaz bombasının yolda yürüyen çok sayıda vatandaşı etkilediği görüldü. Korsan gösterinin sona ermesi ile birlikte çok sayıda ev ve işyerinin camları ile bir mobese kamerasının zarar gördüğü gözlendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 09:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?