4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Polise silahlı saldırı: 2 yaralı

Edinilen bilgiye göre olay saat 04.00 sıralarında Küçükçekmece TEM Otoyolu kenarında meydana geldi. Yol kenarında silahlı 4 kişi gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde görevli polisleri gören şüpheliler, polisin üzerine ateş ederek kaçmaya başladı.


Bu sırada bir polis kolundan bir polis ise bacağından yaralandı. Bunun üzerine polis ekipleri şüphelileri kovalamaya başladı.



MAHALLE ARALARINDA SAKLANMAYA ÇALIŞTILAR



TEM otoyolundan İkitelli Mehmet Akif Mahallesi'ne geçen şüpheliler ara sokaklara dağıldı. Şüphelilerin peşinde olan polis ekiplerinin anonsu üzerine bölgeye yaklaşık 30 polis ekibi gönderildi. Şüphelilerin girdiği Akarsu Sokağı'nı abluka altına alan polis ekipleri, çelek yeleklerini giyip uzun namlulu silahlarla sokağa girdi.



KAN İZLERİNİ TAKİP EDEREK BULMAYA ÇALIŞTILAR



Sokak üzerindeki kan izlerini gören polis ekipleri izleri takip ederek şüphelileri bulmaya çalıştı. Bir şüphelinin kaldırımın üzerine park etmiş bir otomobilin altına girdiğini gören polis, şüpheliyi kovalamaya başladı. Ancak şüpheli karanlıkta izini kaybettirmeyi başardı. Bu sırada bir kamyonun sokaktan hızla gittiğini gören ekipler şüphelinin kamyona saklanmış olabileceğini düşünerek kamyonu durdurmaya çalıştı. Ancak kamyon sürücüsü durmayınca polis ekipleri kamyonu kovalamaya başladı. Durdurulan kamyonda yapılan aramada şüpheliye rastlanmadı.



POLİSE BIÇAKLA SALDIRDI



Mahallede arama yapan polis ekipleri bir binanın bahçesine girdi. Bunu gören ev sahibi elinde bıçakla polisin üzerine yürüdü. Polis ekipleri, bu kişiye polis olduğunu söyleyerek içeri girmesini istedi. Ancak bu kişi elinde bıçakla polislerin arama yaptığı bahçeye girmeye çalışınca polisin doğrulttuğu namluyla karşılaştı. Bu sırada bu kişinin oğlu gelerek babasını uzaklaştırmaya çalıştı. Elinde bıçakla polise küfürler yağdıran bu kişi oğlu tarafından evine götürüldü.



İKİ ŞÜPHELİ YAKALANDI



Polisin yaptığı arama sırasında arada kalan bazı vatandaşlar ellerini kaldırırak şaşkın bir vaziyette olan biteni izledi. Polis ekipleri şüpheli gördüğü bir kişiyi yere yatırarak kelepçeledi. Sokak üzerindeki bir binaya giren İsmail Y. isimli diğer şüpheli ise gizlendiği yerde polis tarafından yakalandı. Şüphelinin yüzünün tamamının kan olduğu görüldü. Şüpheli "Polisten neden kaçtınız" sorusuna "korktum"diye yanıt verdi. Şüpheli durumunun ağır olduğunu söyleyerek polise kendisinin hastaneye götürmesini istedi. İki şüpheli İkitelli Polis Merkezi'ne götürüldü. Olay sonrası bindikleri otomobille kaçan 2 şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 12:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?