2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Polisi taş yağmuruna tuttular

Beyoğlu'nda bir taksiciyi gasp ettiği iddia edilen şahsı veya şahısları polise teslim etmek istemeyen mahalleli, güvenlik güçlerine direndi.
Polisler, kendilerine saldıran şahısları dağıtmak için havaya defalarca uyarı ateşi açtı. 

Olay, Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi'nde Cura Baba Türbesi yakınında meydana geldi. Gasp edildiğini iddia eden taksici E.T.'nin (31) bulunduğu yere ihbar üzerine polis geldi. İfadesi alınmak istenen E.T. ise şikayetçi olmayacağını söyledi. E.T ile polisler arasında tartışma yaşandı. O sırada olay yerinde bulunan A.B., "siz buradan adam alamazsın" diyerek polise bağırmaya başladı.

 Ardından güvenlik güçlerine saldıran A.B., (35) vatandaşları galeyana getirdi. Bunun üzerine mahalle sakinleri polise taşlı saldırıda bulundu. Taş yağmuruna tutulan emniyet güçleri, bölgeye yardımcı ekip istedi. Polis kendilerini taş yağmuruna tutan şahısları dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı. Ara sokaklara kaçan şahısları bulmak isteyen polisler bölgede arama yaptı. Yapılan sıkı aramalara rağmen polis şahısları bulamadı. Şahısları çevredeki vatandaşlara soran ekipler, uyarı ateşi açtıkları için mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Çevrede çocukların bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, güvenlik güçlerinden ateş açılmamasını istedi. 

Bu arada A.B. adlı zanlı vatandaşları galeyana getirdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Bir şey yapmadığını iddia eden A.B., polis aracına bindirildi. Bu sırada A.B.'nin yakını olduğu öğrenilen C.B (47) olay yerine geldi. Telefonla A.B'nin gözaltına alındığını ve polis tarafından dövüldüğünü iddia eden C.B halkı galeyana getirmeye çalıştı. Bunun üzerine polisler C.B.'yi halkı galeyana getirmemesi konusunda uyardı. Ancak uyarılara aldırmayan C.B. de gözaltına alındı. Bu sırada yakınları C.B.'nin gözaltına alınmaması için polisle tartışmaya girdi. Polisle topluluk arasında itiş kakış başladı. Polisin uyarılarını dikkate alan mahalle sakinleri daha sonra dağıldı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 15:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?