6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

'Polisim' diyerek, soygun yaptı

ÇALIŞANLARA PLASTİK KELEPÇE TAKIP, PTT ŞUBESİNİ SOYDU

Fatih'te daha öncede soyulan PTT şubesine gelen bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, iki PTT çalışanını ellerine plastik kelepçe takıp tuvalete kilitledikten sonra 5 bin TL ile kayıplara karıştı.

Olay, öğle saatlerinde Edirnekapı Korucu Sokak'ta bulunan PTT şubesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda hırsızlar tarafından soyulan PTT şubesine gelerek kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, yaşanabilecek terör olaylarına karşı çalışanları uyardı. Görevlilerin güvenini kazanan soyguncu bugün ise aynı şubeye öğle paydosunda kapalı olduğu sırada girdi ve çalışanlarla sohbet etti. Bir süre sonra belindeki silahı çıkartan soyguncu biri bayan 2 PTT çalışanını tuvalete götürüp, ellerine plastik kelepçe taktı. Çalışanları bu halde tuvalete kilitleyen soyguncu, kasadaki 5 bin TL'yi alarak, kayıplara karıştı. PTT çalışanları ise tuvaletin penceresinden bağırarak yardım istedi. Çalışanların yardım çığlıklarını karşı apartmanın sakinlerinden Nemciye Düzel duydu. Eşini de yanına alarak şubeye gelen Düzel, tuvalette kilitli olan iki PTT çalışanını kurtararak, polise haber verdi.

Yaşanan olayı anlatan Nemciye Düzel, "İki kişinin seslerini duydum. Camdan bakınca ellerinin bağlı olduğunu gördün. Kocamla birlikte giderek ellerini çözdük" dedi.

PTT çalışanlarının ifadelerine başvuran polis, şubede parmak izi aradı. Polis, eşkali belirlenen soyguncunun yakalanması için soruşturma başlattı.

ÇALIŞANLARA PLASTİK KELEPÇE TAKIP, PTT ŞUBESİNİ SOYDU
ÇALIŞANLARA PLASTİK KELEPÇE TAKIP, PTT ŞUBESİNİ SOYDU
ÇALIŞANLARA PLASTİK KELEPÇE TAKIP, PTT ŞUBESİNİ SOYDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 17:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?