30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Polisin bacağını kırdılar

Taksim Sıraselvi'de çıkan olaylar sırasında göstericiler bir Çevik Kuvvet polisinin bacağını kırdı.

Yaşanan arbede sırasında sivil polisler, meslektaşlarının bacağının kırılmasına sebep olan göstericiye müdahale etti.

Taksim Sıraselviler'de yaşanan olaylar sırasında göstericiler, bir polis memurunun bacağının kırılmasına sebep oldu. Yaralanan polis memurunun yardımına meslektaşları koştu. Bu sırada ara sokaklardaki bir gruba, sivil vatandaşın gezdirdiği bir köpek saldırdı. Köpek, göstericilerden birini ısırdı.

Bölgedeki gerginlik sırasında sivil polisler, meslektaşlarının bacağının kırılmasına sebep olan göstericiye müdahale etti. Devam eden eylemler sırasında göstericiler zaman zaman polise misket attı. 

Kurtuluş'ta biber gazından etkilenen genç bir kız gözlerini tutarak, "Kör oldum" diye feryat etti. Polis genç kıza su vererek yardım ederken, göstericiler arasında kalan yaşlı bir adamın yardımına da çevik kuvvet polisleri koştu.

Kurtuluş Caddesi üzerinde polise taş atan bir gruba, polis biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada olay yerinden geçen genç bir kız, biber gazından etkilenerek ağlamaya başladı. Gözlerini tutarak ağlamaya başlayan genç kız, "Kör oldum" diye bağırdı. Polis genç kıza yardım ederek, bölgeden uzaklaşmasını sağladı.

Göstericiler ile polis arasında kalan yaşlı bir adam da, çevik kuvvet polisinin yardımıyla bölgeden uzaklaştırıldı. Göstericilerin, pencerelerinde Türk bayrağı asılı olan binalarında camlarını kırdıkları görüldü. Göstericiler basın mensuplarına da taşla saldırdı.
Öte yandan mühimmatı biten polislere takviye yapıldı. Bölgeye gelen araçlardan, diğer araçlara mühimmat boşaltıldı.

Atatürk Havalimanı'nda görevli polislerin yarısı, 1 Mayıs nedeniyle çıkan olaylara müdahale için Taksim bölgesine gönderildi. Polislerin sayısının düşürülmesi üzerine pasaport bankolarının yarısı kapatılırken, bankolar önünde uzun kuyruklar oluştu.

Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 560 pasaport polisi Taksim ve çevresindeki 1 Mayıs nedeniyle çıkan olaylara müdahale için bölgeye gönderildi. Polis sayısı yetersiz kalınca ise havalimanı gidiş katındaki iki bölümden oluşan pasaport çıkış kontrol noktasından biri kapatıldı. Yolcular bankoların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yolcular uzun kuyruklar nedeniyle uçağı kaçırmamak için yoğun çaba harcadı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 12:56:20
Güncelleme :1 Mayıs 2009 Cuma 13:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?