30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Polisin dövdüğü çocuk için protesto

ÖDP Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Hakkari'de Özel Harekat Polisinin 14 yaşındaki bir çocuğu darp etmesine ilişkin, "Dipçikli demokrasi istemiyoruz" diye tepki gösterdi.

Beyoğlu'nda bir araya gelen grup, Hakkari'deki DTP gösterilerinde Özel Harekat Polisi tarafından darp edilen Seyfi Turan için protesto gösterisi düzenledi. Yapılan açıklamada, sorumluların bir an önce yargılanması istendi.

Taksim Meydanı'nda toplanan Çocuklar İçin Adalet Girişimi üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, protesto gösterisi yaptı. Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, sanatçı Cahit Berkay, tiyatrocu Derya Alabora ve ressam Murat Morova'nın da destek verdiği protesto gösterisinde Hakkari'de yaşanan darp olayı protesto edildi.
Burada grup adına basın açıklaması yapan ressam Murat Morova, "23 Nisan'da, bir yandan dünyada tek olduğu iddia edilen çocuk bayramını kutladık, bir yandan da dünyanın gözleri önünde bir çocuğun öldüresiye bir nefretle dipçik darbeleri altında perişan edilmesini izledik. Unutmayalım ve bilelim ki o dipçik hepimize. Biz çocuklar için adalet istiyoruz. Ve sorumluların tespit edilerek yargılanmalarını istiyoruz" dedi.

Gruba destek için gelen bağımsız milletvekili Ufuk Uras, "Dipçikli demokrasi istemiyoruz derken, tiyatrocu Derya Alabora ise "Dün 23 Nisanı kutladık. Ama ben o görüntüleri dehşetle izledim. Çocuklar için adalet istiyoruz. Sorumlular hakkında gerekli işlemlerin biran önce yapılmasını istiyoruz" diye konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?