4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Polisler okulları koruma altına aldı

Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle okulların çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan Maltepe Çocuk Büro Amirliği ekipleri, adeta kuş uçurtmuyor. 

İnternet kafelere yönelik şok baskınlar yapan Çocuk Büro Amirliği ekiplerinin denetimleri sonucunda geçmiş yıllara oranla işlenen suçlarda yüzde 35'lik bir düşüş sağlandığı belirlendi. 

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile Maltepe ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından okul çevresinde önlemler artırılırken, küçük yaşta işlenen suçlara yönelikte denetimler başlatıldı. İlçede bulunan okullarda huzurlu bir ortamda eğitim yapılması ve okullarda suç işlenmesini önlemek amacıyla çeşitli tedbirler alındığını ifade eden yetkililer, internet kafelere ve gençlerin gittikleri mekanlara yönelik de denetimlerini artırdı. Çocuk Büro Amirliği ekipleri, şiddet ve şiddet içerikli olaylara karşı da bir dizi önlem aldı. 

Maltepe'de bulunan 60 eğitim biriminde meydana gelebilecek her türlü olaya karşı önlem aldıklarını ifade eden yetkililer, Kriz Müdahale Ekibi ile Toplum Destekli Çocuk Büro Amirliği'nce okul irtibat görevlileri oluşturulduğu belirtildi. Oluşturulan ekiplerin çalışmaları sonucu, aile içi şiddete maruz kalan, madde bağımlısı olan veya diğer risk gruplarında tespit edilen çocukların sorunlarının çözümü ve aileleri ile irtibat kurulmasından ilgili kurumlara yönlendirilmelerine kadar herşeyin yapıldığı
bildirildi. 

Okullarda yapılan bu çalışmalar kapsamında çeşitli suçlarda 2007 yılı içerisinde geçmiş yıllara oranla yüzde 35'lik bir düşüş sağlandığını belirten Çocuk Büro Amirliği yetkilileri, bu oranları en aza indirmek için yoğun çaba sarf edildiğini açıkladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 21:21:11
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 21:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?