3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Polisten 'Bayram Temizliği' uygulaması

Ramazan Bayramı öncesi emniyet güçleri vatandaşların alışveriş için akın ettiği Mahmutpaşa ve Eminönü'nde kapkaçcı ve gaspçılara yönelik uygulama yaptı. 

Asayiş Şube Müdürlüğü ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve bin beş yüz polisin katıldığı "Bayram Temizliği" adlı uygulama sırasında, şüpheli şahıslar aranarak kimlik sorgulamaları yapıldı. 

Bayram öncesi vatandaşların sorunsuz ve huzur içerisinde alışveriş yapmaları için emniyet güçleri, bir dizi çalışma yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğü ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alışverişin yoğun olarak yaşandığı Mahmutpaşa, Eminönü ve Mısır Çarşısı civarında uygulama gerçekleştirdi. Halkın huzur ve güven içerisinde alışveriş yapması için özellikle kapkaçcı ve gaspçılara yönelik çalışma yapıldı. Sirkeci ve Beyazıt karakollarında toplanan sivil ve resmi ekiplere öncelikle yapılacak uygulama hakkında bilgi verildi. Sirkeci Polis Merkezi önünde toplanan polislerin öncelikle bayramını kutlayan İstanbul Asayiş Şube Müdürü Tuğrul Pek, daha sonra vatandaşlara çalışma sırasında nazik davranılması yönünde uyarılarda bulundu. Bilgilendirmenin ardından Motorsikletli Yunus Timleri kasklarını takıp uygulama için karakoldan ayrıldı.

Polis merkezinden yaya olarak çıkan diğer polisler ise Mahmutpaşa, Eminönü Meydanı ve Mısır Çarşısı civarında şüpheli gördükleri şahısları aradı. Üzerleri aranan şahısların kimliklerinde navigasyon cihazı yardımıyla sorgulandı. Şahısların herhangi bir suçtan arama kayıtlarının bulunup bulunmadığı tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 18:31:55
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 18:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?