4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Polisten hırsızlık operasyonu

Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçundan sabıkalı iki kardeş, Bağcılar'da bir lojistik firmasına ait araç içerisinden, elektronik eşya satan bir firmaya ait 2 milyon 500 bin YTL değerinde bin 226 adet "laptop" bilgisayarı çaldıktan sonra yakayı ele verdi. Şebeke lideri iki kardeşle birlikte şebeke üyesi 10 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgilere göre, Bağcılar'da yüklü miktarda TIR hırsızlığı yapan kişilerin ve çalınan malların yakalanmasına yönelik çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çeşitli semtlerde takibe aldıkları 6 ayrı adrese yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda şebeke liderleri Cevdet Sinan Ö. ve kardeşi İzzet Ö. ile birlikte şebeke üyeleri Mehmet B., Ahmet V., Muzaffer Ç., Ahmet Y., Özgür K., Mehmet Ö., Ramazan Ö., Sedat D., Sedat G. ve Ramazan Y. gözaltına alındı. 

Yakalanan zanlıların üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda ise piyasa değeri 2 milyon 500 YTL olan bin 226 (1226) adet laptop bilgisayar ile çalınan malların sevkıyatında kullandıkları belirlenen bir adet kamyon ve bir otomobil ele geçirildi. 

Şebeke liderlerinden Cevdet Sinan Ö.'nün "Kemal Tokgöz" adına düzenlenmiş sahte kimlikle Bağcılar'da bir lojistik firmasında şoför olarak işe başladığı ve çalıştığı firmanın taşımacılığını yaptığı elektronik eşya satan bir firmaya ait 2 milyon 500 bin YTL değerinde bin 226 adet laptop bilgisayarı çalıp piyasaya pazarlamak istedikleri öğrenildi. 

Zanlılardan Cevdet Sinan Ö. ve kardeşi İzzet Ö.'nün daha önce yasadışı PKK terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan cezaevinde bir süre kaldıktan sonra tahliye oldukları ve polis tarafından "hırsızlık" suçundan arandıkları öğrenildi.Zanlılardan bazılarının da hırsızlık ve uyuşturucu ticareti yapmak gibi birçok suçtan kayıtlarının bulunduğu belirlendi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan zanlılar, bugün adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?