30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Polisten kaçakçılara ağır darbe

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Türkiye'ye kumaş, ilaç, sigara ve elektronik eşya sokan 23 kişi yakalandı.

Domuz gribi olabileceği şüphesiyle hastaneye kaldırılan Çin asıllı Türk vatandaşı Zeynure K.'nın da aralarında bulunduğu şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Uzakdoğu ülkelerinden kaçak elektronik eşya getirildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı. 8 ay süren teknik takibin ardından Z.Y'nin elebaşılığını yaptığı çeteye ulaşıldı. Çetenin Z.Y liderliğinde ithali yasak olan kumaşları getirttiği H.Ç liderliğinde ise sigara kaçakçılığı yaptığı iddia edildi. Takip sırasında düzenlenen operasyonlarda polis, çetenin depolarında çok sayıda elektronik eşya, sigara, cep telefonu ve tekstil ürünleri ele geçirdi.

Şebeke liderleri Z.Y ve H.Ç'nin Çin polisi tarafından takip edildiği ve operasyondan önce Çin polisinin İstanbul Emniyetine bilgi verdiği öğrenildi. Şüphelilerin Çin'den ithal edilmesi yasak olan kumaşların menşeilerini değiştirerek Endonezya ve Malezya'ya götürdüğü ithalatın buradan yapıldığı anlaşıldı. Ayrıca sigara firmasının da dedektifler aracılığıyla elde ettiği bilgileri emniyetle paylaştığı ifade edildi. 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler 23 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerle birlikte 7 kamyon kumaş(943166 metre), 890.190 adet sigara, 46 bin 500 adet şarj aleti, 21.712 adet ilaç, 7 bin 241 adet kaçak çeşitli eşya, 81 adet MP3 ve MP4 cihazı ve 3 adet kalem kamera ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan Çin asıllı Türk vatandaşı Zeynure K., emniyete getirildiğinde, 2 gündür hasta olduğunu ilaç kullanmasına rağmen iyileşemediğini söyleyince polis ekipleri tarafından domuz gribi olabilir şüphesiyle hastaneye götürülmüştü. Zeynure K'nın yapılan tetkiklerinde hastalığı taşımadığı açıklanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?