4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Polisten molotofçulara ağır darbe

Son günlerde artış gösteren korsan gösteri ve molotof kokteylli saldırılar üzerine harekete geçen İstanbul polisi, operasyon üzerine operasyon düzenliyor.
 
Dün TKP/ML örgütünün eylem kanadından 15 kişiyi gözaltına alan polis, bugün gerçekleştirdiği operasyonlar ile birlikte gözaltı sayısını 35'e yükseltti. 

Operasyonlarla birlikte yapılan eylemlerde ise ciddi oranda düşüş olduğu gözlendi. 

Türkiye'de yaşanan terör gerginliğini fırsat bilerek kargaşa çıkarmak isteyen terör yandaşları İstanbul'da yasa dışı korsan gösteri ve Molotof kokteyli saldırılara ağırlık verdi. Bunun üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece başta olmak üzere çok sayıda ilçede operasyon gerçekleştirdi. 

Yapılan istihbarat çalışmalarının yanı sıra mobese kameralarından da faydalanan polis, çeşitli korsan eylemleri organize eden ve gerçekleştiren kişilere yönelik operasyon düzenledi. Dün yapılan operasyonlarda TKP/ML örgütünün eylem kanadından 15 kişi gözaltına alınmıştı. 

Bugün devam eden operasyonlarda ise bölücü terör örgütü PKK sempatizanı kişilerinde aralarında yer aldığı 20 kişi daha gözaltına alındı. Yakalanan toplam 35 kişinin emniyetteki sorgusu sürerken bu kişiler arasında bir avukatın kardeşinin de yer aldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 19:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?