30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Polisten oto hırsızlarına darbe

İstanbul'da çaldıkları otomobilleri sahte plaka ve belge tanzim ederek satan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonlarda 16 kişi yakalandı. Operasyonlar polis kamerası ile saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri oto hırsızlık çetesine yönelik Bahçelievler, Bağcılar, Başakşehir, Bayrampaşa, Büyükçekmece, Beyoğlu, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece, Sarıyer, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde toplam 36 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis kamerası ile saniye saniye kaydedilen operasyonlarda aralarında şebeke lideri C.A'nın da bulunduğu 16 kişi yakalandı.

Şebekenin evden, işyerinden, otoparklardan ve oto yıkamacılardan çalmış oldukları otomobillere sahte plaka ve belge tanzim ederek sattığı tespit edildi. Operasyonlarda 28 adet çalıntı otomobil, 143 adet otomobil kontak anahtarı, 8 adet oto beyni, 33 adet ruhsat, 13 gram esrar, 10 adet boş nüfus cüzdanı ve nüfus müdürlüklerine ait mühürler, 4 adet sahte plaka, 4 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Zanlılar, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Şebeke üyesi O.Ö'nün başka bir suç şebekesi ile yaşadıkları husumet sonucu bacağından vurulduğu ve yürümekte güçlük çektiği görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 12:19:46
Güncelleme :8 Mayıs 2009 Cuma 12:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?