1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Polisten tokat yiyen davacı olmadı

Taksim'de gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarında polisin kötü muamelesinden, restoranda yemek yiyen Özgürlük ve Dayanışma Partisi kurucularından Masis Kürkçügil (60) de nasibini aldı. Televizyon kamerasına yansıyan görüntüde, polisin üzerine geldiğini gören Kürkçügil, "Yemek yiyoruz" diye açıklama yapmaya çalışırken, bir polis memurundan bir tokat yedi. CNN Türk kameramanı Bülent Usta'nın çektiği görüntülerde, ekipten ayrılan bir polis, bir kafede yemek yiyen Kürkçügil ile eşine doğru yaklaşıyor. Kürkçügil, polise, "Beyefendi, burada yemek yiyoruz" diyerek durumunu izah etmeye çalışıyor. Bu sözlere polisin yanıtı ise sert bir tokat oluyor.

TOKAT ATIP, KAYBOLDU

DİSK'in anma törenine katılan Masis Kürkçügil, Mis sokaktaki bir kebapçıda eşiyle öğle yemeği yerken, polis müdahalesinden kaçan bazı gençler kebapçıya sığındı. Yanlarına yaklaşan polis memuruna, eşiyle birlikte yemek yediğini açıklamaya çalışan Kürkçügil, yüzüne atılan tokatla sarsıldı. Gaz maskeli polis memuru, çevreden gelen tepkiyi ve kameranın çekim yaptığını görünce, polis grubunun arasına karıştı.

"DAVACI DEĞİLİM"

Olayın basına yansımasından sonra Masis Kürkçügil, CNN TÜRK muhabirleriyle olayın geçtiği yerde bu sabah buluştu. Yıllardır sol siyasette görev alan Kürkçügil, "Genel olarak yapılan müdahalelere baktığımızda olayı ucuz atlatmışız. Bu ancak bir sıyrık" değerlendirmesini yaptı.
Olayın ardından arkadaşlarının arkasına saklanıp gözden kaybolan polisin yerine amirinin gayet kibar bir şekilde özür dilediğini söyleyen Kürkçügil, aralarında geçen diyaloğu şu şekilde aktardı: "Ona, tamam özür diliyorsunuz. Şimdi ben size bir tokat atsam ve arkasından özür dilesem nasıl olur? dedim, tabii yanıt veremedi"

"ŞİDDET MAĞDURU OLABİLİR"

Kendisine durup dururken tokat atan polis memurunun şiddet mağduru olabileceğini söyleyen Kürkçügil, "Gençliğinde babasından çok dayak yemiş ya da herhangi bir nedenle şiddete uğramış olabilir. Bu yapılan normal bir davranış değil" yorumunda bulundu. Masis Kürkçügil, söz konusu polis memuru hakkında davacı olmayacağını söyledi.

VALİ: SORUŞTURMA AÇILDI

Taksim'deki tokatlama olayının basında yer almasının ardıdan bir açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, söz konusu polis memurunun tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü, olayla ilgili idari soruşturma açıldığını söyledi. Vali Güler, "Bu davranış asla doğru değildir" dedi.

milliyet
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 11:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?