30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Portakal kasasında eroin

Yurtdışından temin ettikleri uyuşturucuyu portakal kasasında zulalayarak eğlence merkezlerinde piyasaya sürmeye çalışan bir şebeke çökertildi.

Mahmutbey gişelerinde durdurulan bir araçta yapılan aramada, portakal kasasının içinde 3 kilogram kokain maddesi ele geçirildi. Şebekenin uyuşturucuyu Güney Amerika’dan Lübnan’a, oradan da Mersin üzerinden iç piyasaya pazarlanmak üzere İstanbul’a getirdiği tespit edildi.

Kontrollü takip sonucu Mersin’den itibaren izlenen bir otomobil, İstanbul’a giriş yaptıktan sonra Mahmutbey turnikelerinde durduruldu. Araçta arama yapan polis, portakal kasası içinde zulalanmış vaziyette 3 kilogram kokain buldu. Olayın ardından ülke içinde uyuşturucuların sevkiyatını yapan iki kurye gözaltına alındı.

Zanlıların ifadeleri sonucu Esenler, Eminönü ve Büyükçekmece’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda, uyuşturucuyu yurtdışından getiren 2 ithalat organizatörü, uyuşturucuları torbacılara ulaştıran bir dağıtıcı, kullanıcılara satışını yapan 3 torbacı ile 6 kullanıcı gözaltına alındı.

Zanlıların üst, ev ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda ise 3 adet tabanca, 1 adet hassas terazi ile 1 adet sahte kimlik ele geçirildi. ’Balbal’ adı verilen narkotik operasyonunda devam eden çalışmalarda toplam 14 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen 14 zanlıdan 6’sı tutuklandı.

Narkotik polisinin ’Sarmaşık’ adını verdiği ikinci operasyon, Avcılar ve Bahçelievler’de gerçekleştirildi. Teşekkül halinde iç piyasaya uyuşturucu madde sattıkları tespit edilen bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi, 460 gram kokain, 2 adet sentetik uyuşturucu hap ve 4 tabanca ile yakalandı. Yakalanan kişilerden 2’sinin ithalatçı organizatör, 3’ünün depocu, 2’sinin dağıtıcı, 6’sının torbacı, 3’ünün ise kullanıcı olduğu bildirildi.

Narkotik Şube Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Balbal ve Sarmaşık adlı operasyonların yanısıra son bir hafta içerisinde sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonda 39 kişiyle birlikte 19 gram eroin maddesi, 465 gram esrar maddesi, 3 kilo 467 gram kokain maddesi, 404 adet sentetik uyuşturucu hap ve 7 adet silahın ele geçirildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 13:14:32
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 17:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?