30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Prof Kural'dan ilginç eylem

İstanbul'daki konut projesine karşı çıkan vatandaşlar ile birlikte eylem yapan Prof. Dr. Orhan Kural, ilginç bir protesto gösterisine imza attı. Kural, gözleri kör olan 'Zeytin' adlı kedisi ile birlikte bir imamın duaları eşliğinde tabuta girdi.

Halkalı'da toplanan yüzlerce site sakini, yeni yapılacak konut projesini protesto etti. Grup adına konuşan Hacer Karanlık, "Yeşil alanlar hızla konuta çevriliyor. Şimdi de sıra bizim buraya geldi. Polis lojmanlarını yıkıp rant sağlamak için bizim evlerimizin önünde bulunan park alanlarını imara açacaklar.

20 yıldır dikip, bakımını yapmakta olduğumuz ağaçlar yok olacak" diye konuştu.
Site sakinlerine destek vermek için Halkalı'ya gelen Prof. Dr. Orhan Kural ise ilginç bir protesto gösterisinde bulundu. Kural yanında getirdiği gözleri kör olan 'Zeytin' adlı kedisi ile birlikte bir imamın duaları eşliğinde tabuta girdi. Site sakinlerinin duaları eşliğinde tabuta giren Kural, daha sonra sloganlar eşliğinde omuzlarda taşındı.

Türkiye'nin yeşil fakiri bir ülke olduğunu savunan Kural, "Mezarlık ve askeri alanlar da olmasa durum çok daha vahim olacak" diye konuştu. ABD Başkanı Barak Obama'nın Türkiye ziyaretine de değinen Kural, "Dericilerimiz Obama için onlarca kuzu derisinden bir ceket yaptırmışlar. Canlı canlı derileri yüzülen kuzulardan söz ediyorum. Bu nasıl bir hediyedir? Umarım ABD Başkanı bu hediyeyi kabul etmez" dedi.

Kural'ın eleştirilerinden Fenerbahçe Spor Kulübü de nasibini aldı. Fenerbahçe Kulübü'nün Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için dünyanın en büyük flamasını yaptırdığına da değinen Kural, "Milyonlarca insanın açlık çektiği bir dünyada, Fenerbahçe'nin yaptığı bu anlamsız savurganlığı kınıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 15:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?