30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Protez ayaklı geyik doğaya salındı

Edirne'nin Korudağ mevkiinde ayağı kırık olarak bulunan, daha sonra yapılan tedavi sonucu kırık olan ayağına protez ayak takılan ve ''Korsan'' adı verilen erkek geyik Polonezköy'de doğaya bırakıldı.

7 ay önce ayağı kırık olarak bulunan ve yapılan tedavinin ardından Polonezköy'de doğaya bırakılan geyik Edirne ve İstanbul Çevre İl Müdürlerinin katıldığı bir tören yapıldı.

Konuyla iligili olarak bir açıklama yapan İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Doç.Dr. Mehmet Emin Birpınar geyiğin 7 ay önce yaralı olarak bulunduğunu hatırlatarak ''Normal şartlarda itlaf edilmese gerekiyordu. İlk tedavisi Edirne İl ve Çevre Orman Müdürlüğü'de yapıldı.

Daha sonra veteriner hekimin tavsiyesi üzerine İstanbul Üniversitesi Veteriner Hekimlik Fakültesi'ne getirildi. Fakültede 3 ay içerisinde tedavisi yapılarak kendi ayağına uygun protez yapıldı. Bu protez özel dizayn edilmiş olarak plastikten ve dış kısmıda kendi rengine uygun tüylerden yapılarak yapıştırıldı.

Altı yaşındaki geyiğin boynuzları büyüdü. Dün akşam kafesini çok zorladı. Ölmemesi için dün akşam doğaya bırakmak zorunda kaldık. Biz doğadaki bütün canlıları korumakla görevliyiz. Bunuda en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ''dedi.

Edirne İl Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül'de, 27.09. 2008 tarihinde Edirne İli Keşan İlçesi Korudağ mevkiinde Av Koruma Ekiplerince ayağı kırık olarak bulunan kızıl geyiğin protez ayak sebebi ile gözetim ve denetim altında tutulması gerektiğinden İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü görev alanı dahilinde bulunan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na salınmasının uygun görüldüğünü belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?