6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Radikal Gazetesi'nin acı günü

Radikal Gazetesi Kültür Sanat Muhabiri Şehnaz Pak, göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Gazeteci Pak, bir röportaja gitmek üzere Bağcılar’daki, Radikal Gazetesi’nin de içinde bulunduğu Doğan Medya Center’dan, grubun ulaştırma servisinden Selçuk Çakırer’in kullandığı araçla yola çıktı.

Gazetenin Reklam Servisi’nde müşteri temsilcisi olarak görev yapan Burcu Ersoy’un da içinde bulunduğu araç, TEM Otoyolu Kağıthane-Alibeyköy sapağını geçtikten sonra, önündeki cipin ani fren yapması üzerine sağ şeride geçmek istedi. Bu sırada sağ şeritte seyreden alüminyum yüklü kamyon, araçla çarpıştı.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Çarpışmanın ardından kamyonla birlikte bir süre sürüklenen araçtan yaralı çıkartılan Pak, Ersoy ve Çakırer, çevredeki vatandaşlar tarafından bir minibüse bindirilerek Özel Levent Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazada başından yaralanan Ersoy, kafasına dikiş atılarak müşahede altına alınırken, Şehnaz Pak iç kanama teşhisiyle Özel Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Pak, burada kurtarılamadı.

Sürücü Çakırer’in, hastanedeki tedavisinin ardından ifadesine başvurulmak üzere Alibeyköy Polis Merkezi’ne götürüldüğü bildirildi.

DTC’deki tören iptal edildi

Radikal Kültür Sanat servisinden edinilen bilgiye göre, hayata 29 yaşında veda eden Şehnaz Pak için gazetede düzenlenecek tören, savcının otopsi istemesi nedeniyle iptal edildi.

Otopsinin ardından, Pak’ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Bursa’nın Gemlik İlçesi’ne bağlı Haydariye köyüne gönderileceği kaydedildi.

Şehnaz Pak kimdir?

İstanbul’da doğan Pak, Pertevniyal Lisesi’ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Radikal Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde 1997 yılında stajyer muhabir olarak işe başlayan ve Milliyet Sanat Dergisi’nde de yazan Pak, Uluslararası Eleştirmenler Birliği’ne de üyeydi.
kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 12:54:55
Güncelleme :6 Kasım 2004 Cumartesi 16:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?