1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Radyo vericileri Çamlıca'ya

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK, birbirine çok yakın frekanslardan yapılan yayınlar nedeniyle İstanbul'da dinlenemez hale gelen radyo yayınlarını yeniden düzenledi ve İstanbul'da radyo vericilerinin tümünü Çamlıca'ya taşıyacak.

RTÜK, birbirine çok yakın frekanslardan yapılan yayınlar nedeniyle İstanbul'da dinlenemez hale gelen radyo yayınlarını yeniden düzenledi. Radyo severler 5 Şubat'tan itibaren İstanbul'da radyo yayınlarını daha net dinleyebilecekler.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, 3984 Sayılı Yasanın Geçici 6. maddesinde yer alan "Üst Kurul, kendi oluşumu ile yayın izni ve lisansı vermeye başlayacağı tarihe kadar geçecek süre zarfındaki radyo ve televizyon yayınlarını ayrıca ve öncelikle düzenler" hükmü doğrultusunda ilgili yayın kuruluşlarının ve meslek kuruluşlarının da görüşlerini alarak İstanbul'da radyo yayınlarını yeniden düzenledi.

RADYO VERİCİLERİ ÇAMLICA'YA TAŞINIYOR

Üst Kurul, 103 radyonun yayın yaptığı İstanbul'da, frekans aralıklarının darlığı ve radyoların yasal şartları yerine getirmemeleri nedeniyle radyo yayınlarının net olarak dinlenemediğini belirledi. Altı ay süren çalışmalarını tamamlayan RTÜK, yeni düzenlemeyle öncelikle, radyo emisyon merkezlerini Çamlıca'ya toplayacak, bütün yayıncı kuruluşların İstanbul'un tamamına yayın yapmalarına imkan verilerek radyolar arasında eşitlik sağlanacak. Birbirine çok yakın frekanslardan yayın yaptıkları için yayınları net dinlenemeyen 30 radyonun frekansları yeniden düzenleyen RTÜK, frekans kirliliğine yol açan ve izinsiz yayın yaptıkları belirlenen 4 radyonun da yayınını durdurdu. RTÜK'ün yeni uygulması, 5 Şubat sabahından itibaren başlayacak.

İZİNSİZ YAYIN YAPANLAR BELİRLENECEK

RTÜK; İstanbul'daki bütün radyolar aynı seviyeden ve aynı noktadan yayın yapacağını belirterek, bu şekilde izinsiz yayın yapan radyoların da kolayca belirlenebileceğini bildirdi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu radyo yayınlarıyla ilgili yeni düzenlemeleri, enterferans sorunu olan büyük iller başta olmak üzere diğer illere de yaygınlaştıracak.

ANKA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 17:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?