6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ramazan pidesi 1.5 TL

İSTANBUL'DA RAMAZAN PİDESİ 1.5 TL

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İSTESOB), 400 gr Ramazan pidesinin 2 yıl önceki fiyatı olan 1.5 TL'den satılacağını açıkladı.

İSTESOB ve İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası (İSTFO), Ramazan pidesi satış fiyatı konusunda tartışmalara son noktayı koydu. Pide fiyatlarını basın toplantısıyla açıklayan İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, Ramazan pidesinin 2 yıl önceki fiyatı olan 1.5 TL'den satılacağını açıkladı. Pideye zam yapmadıklarını hatırlatan Yılmaz, "Yönetim kurulumuzun yaptığı toplantı sonucunda İstanbul'da 400 gr pidenin 1.5 TL, 600 gr pidenin 2,25 TL'den satılmasına karar verildi. 2008 fiyatını aynen uygulayacağız. İstanbul

halkımıza hayırlı olsun. Allah bize zam yapmamayı nasip etsin. Bu sene esnafımız kendi kar payından fedakarlık yaparak bunu yaptık" dedi.

Özel Ramazan pidelerinin fiyatlarında ise ufak değişiklikler olabileceğini söyleyen Yılmaz, "Eğer vatandaş yumurtalı ya da susamlı pide istiyorsa onun fiyatı farklı olacak ancak normal pidenin fiyatında bir artış olmayacak. Bu tavan fiyatı. Bunun üzerinde pide satamazlar. Belediyeler bunun kontrolünü yapacaklar. Bizim denetim ekiplerimiz de çalışacak. Taviz verilmeyecek. Meslekten mene kadar, kapatma cezası ve 5 bin 700 TL'ye kadar her türlü ceza uygulanacak" diye konuştu.

Federasyon başkanının pidenin 1 TL'den satılması ile ilgili sözlerini de hatırlatan Yılmaz, "Federasyon başkanımızın böyle bir açıklaması yanlış. Türkiye'nin genelinde 1 TL gibi bir fiyatla satılmanın yanlış olacağını düşünüyoruz. Bizim muhatabımız Sanayi ve Ticaret Bakanlığı. Federasyonlar kendi odalarına temenni maiyetinde uygulama önerirler. Bunu uygulayacaksınız diyemezler. Bu konuda birlikler yetkili. Federasyonların bu konuda yetkileri yok. Federasyon başkanı kardeşimizin o kendi düşüncesi ile yaptığı

yanlış uygulama" şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DA RAMAZAN PİDESİ 1.5 TL
İSTANBUL'DA RAMAZAN PİDESİ 1.5 TL
İSTANBUL'DA RAMAZAN PİDESİ 1.5 TL
İSTANBUL'DA RAMAZAN PİDESİ 1.5 TL
İSTANBUL'DA RAMAZAN PİDESİ 1.5 TL
İSTANBUL'DA RAMAZAN PİDESİ 1.5 TL
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2010 Cuma 11:10:00
Güncelleme :6 Ağustos 2010 Cuma 16:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?