30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ramazan TIR'I Sultanahmet'te

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın başlattığı "Hafta Sonu Bursa'ya" kampanyası çerçevesinde 8 ilde Roadshow'a çıkan BTSO TIR'ı Sultanahmet'e geldi.


Karagöz-Hacivat gösterileriyle yoğun ilgi gören BTSO Ramazan TIR'ı ile Bursa'nın iç turizminin canlandırılması hedefleniyor.


Bursa için geliştirilmiş özgün bir kampanya olan "Hafta Sonu Bursa'ya" başladı. 17 Ağustos Pazartesi günü, BTSO Hizmet Binası önünde BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve yönetim kurulu üyeleriyle, protokolün ve sponsor temsilcilerinin katıldığı bir tören gerçekleştirildi. Töreninin ardından, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya'ya giden BTSO TIR'ı İstanbul'a hareket etti. BTSO TIR'ının Kadıköy'den sonraki ikinci durağı Sultanahmet oldu.


28 Ağustos tarihine kadar İstanbul'da Sultanahmet'te Hacivat-Karagöz gösterileri beraberinde tanıtım faaliyetlerinde bulunacak olan BTSO Ramazan TIR'ı daha sonra 29-30 Ağustos'ta Balıkesir'e, 31 Ağustos'ta Yalova'ya 1-2-3 Eylül'de Kocaeli'ye 4 Eylül'de ise Sakarya'ya uğrayacak. BTSO 'Tanıtım TIR'ı ramazan kampanyasının finalini ise tüm illeri dolaştıktan sonra 5-8 Eylül tarihleri arasında yeniden İstanbul'a gelerek yapacak.
"Kültür-Tarih-İnanç", "Doğa-Sağlık-Spor" ve "Alışveriş" olmak üzere 3 ana konsept çerçevesinde tasarlanan "Hafta Sonu Bursa'ya" kampanyası, Türkiye'de hafta sonu turizmini başlatacak olan öncü bir girişim niteliği taşıyor.


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celal Sönmez, Hafta Sonu Bursa'ya kampanyasının ilk temasının yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla inanç turizmi ve gastronomi üzerine olduğunu söyledi. Kampanyanın en güçlü ulaşım ayağının İDO'nun desteğiyle sağlanacağını belirten BTSO Başkanı Sönmez; kampanyanın duyurulması amacıyla TV, gazete, bilboard gibi mecralarda geniş çaplı bir reklam çalışması başlatıldığını kaydetti.


Sönmez şöyle konuştu: "Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan bu proje ile kısa vadede şehri ziyaret eden yerli turist sayısının artırılması ve buna bağlı olarak kentin ekonomik canlılığını arttırmayı hedefliyoruz. İlklerin şehri Bursa'yı, Türkiye genelinde bir turizm destinasyonu yaparak, diğer turistik şehirlerimiz arasında farklılaştırarak, şehrimize sadece hafta sonu değil aynı zamanda hafta içi gelecek turistleri de teşvik etmeyi planlıyoruz. Bursa'da 3 yıl içinde 1,5 milyon turist gecelemesi
hedefliyoruz."


Kampanya TIR'ında gidilen her ilde Bursa'nın tanıtımını gösteren broşürler dağıtılıyor. Bursa'nın simgesi olmuş Karagöz-Hacivat gösterileri profesyonel bir ekip tarafından günde 6 kere oynanıyor. Ayrıca profesyonel iki rehber Bursa'yı merak edenlere bilgiler veriyor.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 16:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?