3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ramazan'a veda, bayrama merhaba

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan gönülleri fethetti ancak ayrılık vakti de yaklaştı. Bu eşsiz ayı uğurlayan Küçükçekmeceli gönüller, bir başka güzelliğin; Ramazan Bayramı’nın heyecanıyla çarpmaya başladı. Sefaköy Çadırı’nda dün gece bir konser veren ünlü Tasavvuf Musikisi sanatçısı Ahmet Özhan da tüm Küçük İstanbulluların Ramazan Bayramı’nı seslendirdiği eserleriyle kutladı.



RAMAZAN GEÇTİ KÜÇÜKÇEKMECE’DEN, TÜM GÜZELLİKLERİYLE



Etkinliklerin 27. gecesinin ilk konuğu eski Osmanlı Ramazan’larının yıldızı, şimdinin deyimiyle “mizah starları” olan Karagöz-Hacivat ikilisiydi. Sefaköy Çadırı’nı önceki Ramazan akşamlarında da şenlendiren iki kafadar “Balıkçı” başlıklı gösterileriyle yine izleyenleri kahkahalara boğdu.



Ramazan sohbetinin konuğu ise Prof. Dr. Mahmut Kaya idi. Kaya, “Müslüman’ca Yaşamanın Gerekleri” konulu konuşmasında “dünyayı sevmek mi, Ahreti sevmek mi” sorusuna yanıt aradı. Kaya’nın fikirlerinden faydalanmak ise kültür ilçesi Küçükçekmece’nin insanları için hoş bir ayrıcalık oldu.



AHMET ÖZHAN’DAN ANLAMLI KONSER



Gecenin konseri ise Ahmet Özhan gibi bir devi ağırladı Sefaköy Çadırı’nda. Alkışlar ile sahneye çıktı Özhan tıpkı finalde alkış yağmurlarına mazhar olacağı gibi. Tüm Küçükçekmecelilerin artık sona eren Ramazan’ını ve yaklaşan mübarek bayramını kutlayarak başladı konserine ve Tasavvuf Musikisi’nin nasıl kilometre taşlarından biri haline geldiğini örnekleriyle ispatladı adeta.



Hüzzam’ın hüznü, buselikten bir tebessüm düşlerken, nihaventin bilgeliği, uşşak makamının erdemiyle yüzleşti ve Özhan, Kadir Gecesi’nin önemine ithafen seslendirdiği eseriyle veda etti Küçük İstanbul’a.



ENGİN NOYAN’DAN KADİR GECESİ SOHBETİ



Sefaköy Çadırı’nda Kadir Gecesi sohbeti düzenleyen Münib Engin Noyan ise sözlerinin başında mübarek Kadir Gecesi’nin önemine işaret eden Noyan, konuşmasını şöyle sürdürdü;



“Kadir Gecesi, kader gecesidir. Kader, Allah’ın koyduğu ölçüdür. Kaderi takdir eden Yüce Allah olduğundan, o kader bizim varlık âlemindeki serüvenimizdir. İnsanın kaderi Hak ve hakikat ile buluşmaktır. Bir tane genel Kadir gecesi vardır, bir de kişiye özel Kadir gecesi vardır. O da hakikati keşfettiğimiz andır.”



Bu sözlerin ardından akıl ile hakikati arama arasındaki serüvene dikkat çeken Noyan, insanın ihtiyacı olan anahtarın “aklı beslemek” olduğunun altını çizdi.

..
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 10:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?