3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Rapora bakılırsa Çeber dövülmedi

Metris Cezaevi’nde işkence nedeniyle ölen Engin Çeber’le beraber gözaltına alınan arkadaşları, "Karakolda işkence gördük" derken, polis müfettişlerinin ön inceleme raporunda, "Gözaltında kaldıkları 26 saatte cebir ve şiddet izine rastlanmadı" denildi. 

Engin Çeber’in ölümüyle ilgili iddiaları araştırmak için İstanbul’a gönderilen iki polis başmüfettişi, İstinye Polis Karakolu başta olmak üzere, tüm ilgililerin bilgisine başvurarak rapor hazırladı. 

Raporda, şöyle denildi: "Karakoldaki evraklar ve diğer belgeler incelendiğinde, Engin Çeber’e gözaltında kaldığı 26 saat boyunca herhangi bir cebir ya da şiddet uygulanmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca gözaltı boyunca şahıs üç kez doktor muayenesinden geçirilmiş, doktorların düzenlediği raporlar da bu bilgileri teyit eder nitelikte olduğu görülmüştür." Engin Çeber’in avukatı Taylan Tanay ise, polis müfettişlerinin yaptığı incelemede şiddet olgusuna rastlanmamasını, "İşkenceye ve işkencecilere hoşgörü" olarak değerlendirdi.

Polisten işkence iddiasına ilginç yanıt: Asıl biz dayak yedik

BEYOĞLU’nda gözaltına alınan 5 kişi, işkence gördükleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Silahla yaralamadan tutuklanan Çağdaş K. (19), cezaevine götürülürken polis otomobilinden atlayarak kaçtı. Polis, Çağdaş K.’nın gidebileceği yerlere baskın düzenledi. Çağdaş K.’nın arkadaşları M. R. G., E. K., H. G., C. Y. ve İ. Ş. K. gözaltına alındı. Çıkarıldıkları adliyede savcılıkça serbest bırakılan 5 kişi polisten şikayetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Emniyeti de internet sitesinde şüphelilerin darp ettiklerini iddia ettiği polislerin görüntülerini yayınladı; ’İşkence bu mu?’ diye sordu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 08:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?