4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Realist Expo Emlak Fuarı sona erdi

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Realist Expo Emlak Fuarı'nın son gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Verilen bilgiye göre Atılım Fuarcılık tarafından düzenen Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı Fuarı "Realist Expo"ya son gün ilgi yoğun oldu. Fuar katılımcıları arasında yer alan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, geçen yıla göre fuara ilginin az olduğunu ancak, gelenlerin de gerçek alıcı olduğunu vurguladı. İnan, "Biz gerçekten çok indirim yaptık ve fuarın son günü kampanyamızı bitiriyoruz. İstediğimiz satışları gerçekleştirdik. Fuara gelip de evlerimizi gören ve buradan direkt şantiyeye
giden müşterilermiz var" dedi. 

Cordwell Benker Pazarlama Müdürü Erdoğan Bektaş da hava koşullarının iyi olaması nedeniyle son gün fuara ilginin arttığını ancak vatandaşın yine de konut fiyatlarının daha da düşeceğine inandığı için yatırımda temkinli olduğunu söyledi. 

Bektaş şöyle devam etti: "İnsanlar krizin daha bir süre daha devam edeceğine 
inanarak konut fiyatlarının gerçekçi olmadığını düşünüyorlar. Fiyatların daha da ineceğini söylüyorlar. Bu şekilde inşaatta krizin 2009'un ikinci çeyreğine kadar süreceğini tahmin ediyoruz. Ancak konut fiyatları düşmez ise ikinci çeyrekten itibaren satışlarda patlama olacaktır. O zaman yastık altındaki paralar çıkacaktır." 

Fuarı ailesi ile gezen ziyaretçilerden biri olan 41 yaşındaki tekstilci Bahattin İkseleyen, fuarı fiyatlar bakımından fikir sahibi olmak için gezdiklerini ve karşılaştırma yaptıklarını söyledi. İkseleyen ev sahibi olmak için fuarı gezdiklerini belirterek, "Bu devirde yatırım için kimsenin ev alacağını düşünmüyorum. Bir de eskiden taksite girip evinize hemen geçiyordunuz. Ancak şimdi inşaatçılar henüz başlamadıkları bir ev için paranın yarısını talep ediyorlar. Tabii finansman sıkıntısı çekiyorlar. Böyle bir ortamda bitip bitmeyeceği belli olamayan evi yatırım için düşünemem" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 17:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?