30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Refiğ salı günü defnedilecek

HALİT REFİĞ SALI GÜNÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Safra kesesindeki tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazar ve yönetmen Halit Refiğ'in Salı günü toprağa verileceği açıklandı.

Halit Refiğ'in eşi Gülper Refiğ, ünlü yönetmenin doktoru Prof. Dr. Koray Acarlı ve gazeteci Can Ataklı ile birlikte Memorial Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Koray Acarlı, Refiğ'in hastalığıyla adeta dalga geçtiğini belirterek, son anına kadar durumunun iyi olduğunu ve öğrencileriyle bir araya geldiğini söyledi. Durumunun kötüleşmesi üzerine dün gece itibariyle yoğun bakıma alındığını anlatan Acarlı, Refiğ'in sabah saat 08.20'de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gülper Refiğ ise eşinin yaptığı eserlerin ortada olduğunu belirterek, hastane çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Halit Refiğ'in yaklaşık 1.5 ay hastanede kaldığını anlatan Gülper Refiğ, "Ben buraya ev demeye başladım. Kendimizi evimizde hissediyorduk. İnsanlığın çok yüksek olduğu bir yer. Eşim hayatında göremediği ilgiyi burada gördü. Bizim aramız Koray Bey ile iyi değildi. O çok iyi bir cerrah. Bize en başta hastalığı söyledi. O yüzden ona düşman oldum" diye konuştu.

Halit Refiğ'in akrabası olan gazeteci Can Ataklı ise cenazenin Salı günü öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceğini açıkladı. Halit Refiğ'in, çok sevdiği Adnan Saygun'un yanına defnedilmesi için sabah saatlerinde hastaneye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüklerini anlatan Ataklı, "Adnan Saygun'a yakın bir yerde toprağa verilip, verilmeyeceğini sorduk. Bakan Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görüştü. Adnan Saygun'a yakın bir parselde defnedilmesi için olanak sağlandı" şeklinde konuştu.

Ataklı, Uluslararası Altın Portakal Film Festivali nedeniyle Refiğ'in cenazesine katılmak isteyecek birçok ismin Antalya'da olduğunu ve cenaze töreninin bu nedenle Salı günü yapılacağını söyledi. Ataklı, "Türkiye'nin en önemli film festivali sırasında hayatını kaybetmesi belki onun sinemaya bağlılığını göstermektedir. Aynı gün akşam Dolmabahçe Camii'nde duası okunacak. Klasik anlayışa göre dua evde yapılır ama ev müsait değil. Üniversitesine ve evine yakın olduğu için Dolmabahçe Camii'nde yapılacak" dedi.

Can Ataklı, Salı günü saat 11.00'da Mimar Sinan Üniversitesi'nin Osman Hamdi Salonu'nda Halit Refiğ için tören düzenleneceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 12:37:05
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 13:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?