7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Reha Oğuz Türkkan hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı ve 1997 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi Reha Oğuz Türkkan hayatını kaybetti.

1920 yılında İstanbul'da doğan Türkkan St. Joseph, Galatasaray, Kabataş Liselerinde okudu, Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Sorbonne ve Columbia Üniversitelerinde eğitim gördü. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli Üniversitelerde öğretim üyeliği yapan Prof.Dr.Türkkan "Sorularla Programlı Öğrenim" metodunun üç kurucusundan biri olarak "Who's Who" ansiklopedisinde yer aldı.

ABD hükümeti tarafından 4 eyaletin eğitim planlaması ve açık üniversitenin kuruluşunda eğitim teknolojisi danışmanı olarak görevlendirildi. 1938-1944 yılları arasında Türkçülük faaliyetlerine katıldı. Dergi ve kitaplar yayınladı.

İçtiğimiz Çay, Altın Yumurta, Türkün Dışarıda Kalan Mirası, Stranger In Paradise (Garip Adasında Garip), İpek Kadife filmlerini hazırladı.

Türkkan'ın cenazesi 19 Ocak 2010 Salı günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (Altunizade) Camii'nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 16:24:03
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 17:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?