4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Reina 2008 yazını açtı

Reina hazırlıklarını erken tamamladı, yarın Tarkan’ın çıkacağı resmi F1 partisiyle yeni sezonu açıyor. 

Dekorda önemli bir değişiklik yok, Barbara Penso yine bol bol Swarovski taş kullandı. Bu yıl girişler 50, yemekler 18-44 lira. Kendi mönüsünde yengeç eti de var, Endonezya ördeği de. Alternatif arayanlara 6 ayrı konuk restoran da olacak. Hepsi ayrı bir pastel renkte. DJ kabininde yine en azmalı Türkçe ve yabancı parçalarıyla Suat Ateşdağlı var. (212) 259 59 19. www.reina.com.tr

Hong Kong yaratıcılığı ile Szcehuan’ın baharatları DRAGON

Dragon, bu sene de aynı yerinde. Hong Kong’un yaratıcılığı ve Çin’in Szcehuan bölgesinin baharatları ile sunulan Çin yemekleri arasında, bu yazın spesiyali tatlı ekşi soslu tavuk. 32 lira. Tavuk dışında çıtır dana, Çin mantısı, susamlı karides tost, krepli çıtır ördek gibi alternatifleriniz de var. (212) 258 11 77.

Kebaptan vazgeçmeyenlere KÖŞEBAŞI

Köşebaşı bir Reina klasiği oldu, açıldığı günden beri her yaz Reina’da. Zagat Survey, C.N. Traveller, Time ve Cool Restaurants tarafından birçok ödüle layık görülen kebapçı, 1995’ten beri Adana ve Tarsus yöresinin geleneksel et yemeklerini modern sunumlarla servis ettiği için beğeniliyor. Giderseniz mutlaka bir tarsusi ısmarlayın. En beğenilen spesiyali, porsiyonu 18 lira. (212) 258 06 83.

Suşinin anavatanından

ITSUMI

Itsumi, Japon mutfağını modern tasarımlarla sunmasıyla ünlü. Japon yemeklerinin özünde yatan beş temel lezzet; şeker, tuz, sirke, soya sosu ve misoyu Türk misafirperverliği ile birleştirerek servis ediyorlar. Şef Shunichi Horikoshi deniz ürünü sevenlere parmaklarını ısırtacak. (212) 258 68 69.

Şaraplar için Toscana’dan müdür geldi

L’ALTRA RISACCA

İşte tamamen İtalya’dan getirilen ürünlerle pişirilen klasik ve yöresel Çizme yemekleri. Konuklarına tabakta ve bardakta İtalya’nın en güzel lezzetlerini sunmaya hazırlanan l’Altra Risacca’da Toscana bölgesi operasyon müdürü Alessio Di Gino, şarap seçiminizde size bizzat yardımcı olacak. Peki yemek ne ısmarlanacak? Tabii ki antipasto l’altra risacca. Kaç para? 30 lira. (212) 259 00 90.

En tepeden bakmak için

PARK ŞAMDAN


Nişantaşı’nın ağır topu Park Şamdan da, yaz sezonunda Reina’da. Boğaza tepeden hakim olarak hizmet veren Park Şamdan, Türk yemekleri ağırlıklı uluslararası mutfağı ile beğeni topluyor. Mimarisini Hakan Ezer’in yaptığı mekan, rahat ve şık. Risotto’lu dana kaburgası çok tutuluyor. Fiyatı 44 lira. (212) 327 08 67.

Atina’nın medarı iftiharı

VAROULKO


Michelin yıldızlı Yunan şef Lefteris Lazarou’nun özel lezzetleri bu yaz İstanbullularla buluşacak. Deniz ürünleri konusunda sihirbaz olarak tanınan şef Lefteris, Atina’da Akropol’e bakan ilk lokantasından sonra, ikincisini İstanbul’da açıyormuş. Reina’da açılacak olan Varoulko, tanıtım gecesinde bütün ustalığını sergileyecekmiş. Ama ben Michelin falan tanımam. O yüzden kafadan önermiyorum. Beyefendi gelsin huzura, marifetini sergilesin, ondan sonra! Aynı şeyleri Atina’nın diğer lokantaları için de söylüyorlardı, resmen aç kaldık. Varoulko’nun fiks mönüsü adambaşı 90 lira. (212) 258 36 27

NE YESEK?

Güveççi Abdullah’ta Üsküp kebabı


Ben de ilginç bir şey keşfettim diye seviniyorum. Meğer aşağıda gördüğünüz listenin hepsi müdavimiymiş. Resimden anlaşılacağı üzere kebabınız testinin içinde geliyor. Taş fırında 3 saat bu şekilde pişirilerek hazırlanıyor. Başka Osmanlı-Balkan yemekleri de bulabilirsiniz. Kuru fasulyesi methediliyor. Buyrun bazı müdavimleri: Acun Ilıcalı, Ali Sunal, Demet Sağıroğlu, Hıncal Uluç, Filiz Akın, Kerem Cem, Mustafa Erdoğan, Kenan Erçetingöz, Behzat Uygur, Emel Müftüoğlu, Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk, Petek Dinçöz ve Haluk Levent. Güveççi Abdullah, Etiler girişinde. (212) 269 08 09.

Online rezervasyon devri

Artık restoran rezervasyonunuzu internetten yapıyorsunuz. Günü, saati, aradığınız bölgeyi, mutfağı, kişi sayısını giriyorsunuz. O kadar kişilik boş masası olan ve istediğiniz özelliklere uygun mekanların listesini döküyor, istediğinize girip rezervasyonunuzu yapıyorsunuz. Şimdilik çok zengin değil. Ama Wanna, Vogue, Suchico, Reina, Anjelik gibi ilk elden akla gelen bütün mekanlar var. www.rezztoran.com.

Madonna Prezidınt Bush’a sövdü mü?

Bu konu Madonna’nın bütün Türk hayranlarının dilinde. Madonna Başkan Bush’a küfretti mi, etmedi mi? Sıkı takipçileri hemen lafı yapıştırıyor: Madonna başkanı ne öptü, ne de sövdü. Bu olsa olsa bir çeviri beceriksizliği ya da yanlış anlama. Kadın, konserinde, fuck the present (şimdiyi becereyim, anı becereyim) diyor. Zaten cümlenin öncesi sonrası da Başkan Bush’la kelalaka.

Savaş ÖZBEY/ Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 12:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?