6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Rekor denemesine rüzgar engeli

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEKİ PARAŞÜTLÜ REKOR DENEMESİNE RÜZGAR ENGELİ

Emekli Sat Komandosu Namık Ekin'in, dünya üzerinde en alçaktan atlama rekorunu kırmak için Boğaziçi Köprüsü'nün Ortaköy tarafından paraşütle yapacağı atlama, şiddetli rüzgar nedeniyle iptal edildi.

Namık Ekin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti tanıtımına destek olmak ve rekor kırmak için öğle saatlerinde Boğaziçi Köprüsü'ne geldi. Polis ve Karayolları Müdürlüğü ekipleri ile birlikte atlayış yapacağı Ortaköy ayağına gelen Ekin, heyecanlı olduğunu söyledi. 58 metre yükseklikten yapılacak atlayış için hazırlıklar sürerken Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri bölgede güvenlik tedbiri aldı. Ekin'in kızı Melek Ekin Özay, kız kardeşi Sevgi Aka, ağabeyi Kuzey Ekin ve damadı Aziz Özay ile çok sayıda vatandaş da Ortaköy Meydanı'nda beklemeye başladı.

Rekor denemesi için tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra rüzgarın şiddetini azaltması için yaklaşık 1.5 saat beklendi. Ancak şiddetini daha da arttıran rüzgar, rekor denemesini engelledi. Ekin, rüzgarın kendisini etkilemeyeceğini belirterek paraşütle atlamak istediğini ifade etti. Ancak polis ve Karayolları Müdürlüğü görevlileri, can güvenliği nedeniyle rekor denemesine izin vermeyeceklerini anlattı.

Rekor denemesini başka bir gün yapması istenen Ekin ise daha önce de rüzgarlı havada atlayış yaptığını belirterek, "İzin vermezseniz ben de izin almadan atlarım" dedi. Yetkililer ve Emekli Sat Komandosu Namık Ekin arasında yapılan uzun bir pazarlığın ardından rekor denemesi iptal edildi. Paraşütünü çıkaran Ekin, polis ekipleri ile birlikte köprüden ayrıldı.

Ortaköy Meydanı'nda bekleyen Ekin'in ailesi ise, rekor denemesinin iptal edildiğini öğrenince alkış tuttu. Ekin'in kızı Melek Ekin Özay, babasının rekor denemesi yapmasını istemediğini ifade ederek, "Ben atlamasını istemiyordum. Çok şükür, hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu. Atlayışın iptal olması için vali yardımcısına gidip yalvardım. Hatta babamın paraşütünü çaldım. Çok şükür ki iptal oldu" diye konuştu. Ekin'in ağabeyi ve kızkardeşi ise, "Atlamasını onaylamıyoruz. Artık bu rekorlardan bıktık" dedi.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEKİ PARAŞÜTLÜ REKOR DENEMESİNE RÜZGAR ENGELİ
BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEKİ PARAŞÜTLÜ REKOR DENEMESİNE RÜZGAR ENGELİ
BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEKİ PARAŞÜTLÜ REKOR DENEMESİNE RÜZGAR ENGELİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 14:50:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 17:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?