30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Rektör kan vermek istedi ama…

İstanbul Üniversitesi ( İÜ ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitenin Beyazıt Kampüsü’nde kurulan Kızılay çadırında kan bağışında bulunmak istedi ancak kan değerlerinin uygun çıkmaması nedeniyle kan veremedi.

İÜ Öğrenci Konseyi ve Kızılay’ın işbirliğiyle başlatılan ‘İstanbul Üniversitesi Kan Bağışı Kampanyası’ çerçevesinde bugün Beyazıt Kampüsü’nde kan bağışı kampanyasına destek veren Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, kan vermek istediğini ancak sağlık durumunun el vermediğini ifade etti.

Kızılay görevlilerinin, kan verenlerin sağlık durumunu gözeterek bu işlemi yaptığını belirten Rektör Söylet, kan verme işleminin herkesin yapması gereken bir vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı.

İnsanların, beklenmedik anlarda kana ihtiyaç duyabileceklerinin altını çizen Prof. Dr. Yunus Söylet, bu yüzden herkesin zorunlu olamadan kendi isteğiyle kan vermesi gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda tıp doktoru da olan Söylet, kan verme işleminin sağlık açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, kan bağışının vücudun kendini yenilemesi için gerekli olduğunu belirtti.

İÜ Rektörü Söylet’le birlikte kan verme işlemine katılan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökçen ve İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof .Dr. Adem Sözüer, Kızılay çadırında kan vererek öğrencilere de örnek olmaya çalıştıklarını söylediler.
İÜ öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyası, İÜ Beyazıt Kampüsü’ndeki Rektörlük bahçesinde 5 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek.
 

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 11:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?