30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Rektör Söylet'e tabutlu protesto

İstanbul Üniversitesi öğrencileri yeni rektör Prof. Dr. Yunus Söylet'i protesto etti.

Yüzlerine eski rektör Mesut Parlak ve yeni rektör Yunus Söylet'in maskelerini takan öğrenciler, kartondan yapılmış siyah renkli tabutu Söylet'e vermek isteyince güvenlik görevlileri engel oldu.

İstanbul Üniversitesi'ndeki devir teslim töreni sonrasında Prof. Dr. Yunus Söylet'in, eski rektör Prof. Dr. Mesut Parlak'ı uğurladığı sırada rektörlük önüne gelen birkaç öğrenci, yeni rektörlerini protesto etti.

Güvenlik görevlilerinin kendilerine engel olmasına sinirlenerek "Biz bu üniversitenin öğrencisiyiz" diye bağırdan öğrenciler, ellerinde kartondan yapılmış siyah bir tabut taşıdı. Rektörlük önünde tiyatro gösterisi sunan öğrenciler Söylet ve Parlak'ın maskelerini takarak açıklamalarda bulundu.

Mesut Parlak döneminde birçok öğrencinin üniversiteden atıldığını ve soruşturmaya tabi tutulduğunu iddia eden öğrenciler, yeni rektör Yunus Söylet'i istemediklerini söyledi.

Öğrenciler daha sonra ellerindeki kartondan yapılmış siyah renkli tabutu rektörlüğe girerek Yunus Söylet'e teslim etmek isteyince güvenlik görevlileri engel oldu. Bunun üzerine rektörlük kapısına attıkları tabutu çiğneyen öğrenciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 20:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?