30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Roman çalıştayı başladı

İstanbul'da gerçekleştirilen Roman Çalıştayı'nda konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, belli başlı sorunları ihmal edilen Roman vatandaşların sorunlarına el atılmadığını belirterek, "Bu, onlar için dezavantajlı bir durum, bir rastlantı olmaktan çıkıp, adeta bir yazgıya dönüşmüştür" dedi.

Hükümetin, Kürt ve alevi açılımının ardından başlattığı Roman açılımıyla ilgili ilk toplantı Conrad Otel'de gerçekleştirildi. Devlet Bakanı Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 126 Roman Derneği temsilcisi ve kanaat önderi katıldı. Romanların sorunlarının ele alındığı çalıştayda konuşan Bakan Çelik, Romanların Anadolu'da var oldukları ilk günden bu yana kavga yerine barış, dostluk ve kardeşliği esas almış olmalarının, üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir nokta olduğunu belirtti.

Bakan Çelik, "Aileyi her şeyin üzerinde tutmaları, sanat ruhlu yapıları, neşelerini her koşulda koruyup herkesle paylaşmaları ve kıpır kıpır gönülleriyle her zaman için milletimizin zengin ve köklü kültürünün en renkli motifini oluşturmaktadırlar. Her zaman genel toplumun karşısında yer yer imkansız sorunlarla boğuşmak zorunda kalan Roman yurttaşlarımızın, eğitim, sağlık, çalışma, konut gibi belli başlı sorunları çok kere ihmal edilmiş, hatta hiçbir şekilde bu sorunlarına el atılmamıştır. Onlar için

dezavantajlı bir durum, bir rastlantı olmaktan çıkıp, adeta bir yazgıya dönüşmüştür. Bizim bu dezavantaja sessiz kalmamız düşünülemezdi, bu çalıştayla bunun gereğini yapıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 11:20:05
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 13:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?