6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Romanya Büyükelçisi, Başkan Gürtuna'yı ziyaret etti

Görüşmeden sonra yaptığı açıklamada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Romanya Büyükelçisi Constantin Grigorie, iki ülke arasında her alanda gelişen işbirliğine dikkat çekerek, hedeflerinin karşılıklı ticaret hacmini 3 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi.

İleriki günlerde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Romanya'yı ziyaret edeceğini dile getiren Büyükelçi, ikili ilişkilerin daha da gelişmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Başkan Gürtuna da yaptığı açıklamada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Romanya arasında tarihi bağların bulunduğuna dikkat çekti. Gürtuna, Romanya'nın Köstence şehri ile kardeş şehir ilişkilerinin devam ettiğini ve Bükreş şehri ile de ilişkilerin ileri boyutlara taşınması için anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Romen din adamlarından gelen talep doğrultusunda Romen cemaatine Kilyos'ta mezarlık yeri tahsis ettiklerini ifade eden Gürtuna şöyle konuştu; "Romanya ile ekonomik ve kültürel ilişkilerimiz iyi bir gelişme içerisinde, iki ülke arasındaki bu işkilerin daha da ilerlemesi için elimizden geleni yapacağız."

Merter'de bulunan Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen görüşme, karşılıklı hediyelerin verilmesi ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 15:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?