4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Romen vurgun çetesi ihbara takıldı

Romanya'dan ikiz kart vurgunu için Türkiye'ye giriş yapan ve Laleli'de kiraladıkları bir otel odasını üs olarak kullanan 5 kişilik kredi kartı şebekesi, ilk işinde yakayı ele verdi.

Banka ATM'lerine kart okuma cihazı ve kamera yerleştirip, çaldıkları hesap bilgilerini sahte kartlara yükleyerek vurgun yapmayı planlayan şebeke, ATM klavye düzeneğinden şüphelenen bir müşterinin ihbarı üzerine pusuya yatan polis tarafından yakalandı.

Romanya'dan turist vizesiyle geldikleri İstanbul'da, banka ATM'lerine kart okuma cihazı ve kamera yerleştirip, ardından bu yöntemle çaldıkları hesap bilgilerini bastıkları sahte kartlara yükleyerek vurgun yapmayı planlayan 5 kişilik Romen şebekesi, ATM klavye düzeneğinden şüphelenen bir müşterinin ihbarı üzerine pusuya yatan polis tarafından yakalandı.

Fatih Beyazıt'ta bir ATM'ye yerleştirdikleri kopyalama ve kamera sistemini almaya gittikleri gece yarısı, polis pususuna düşen şebekenin, Laleli'de tuttukları bir otel odasında sahte kart basma işlemini de yerine getirdikleri öğrenilirken, şebekenin vurgun planının banka güvenlik kamerasına yansıdığı da öğrenildi. Romen ikiz kart vurgunu vatandaş ihbarına takıldı.

04/12/2008 tarihinde turist vizesiyle Türkiye'ye giriş yapan şebeke, önce alet ve cihazlarıyla Laleli'de bir otel odasına yerleşti. Başını Dimitri N.'nin çektiği şebeke, bir gün sonra faaliyete geçerek Beyazıt, Laleli, Aksaray ve Sultanahmet'teki ATM'lere gece yarısı kart okuma cihazı ve gizli kameralar yerleştirdi.

ATM'leri kullanan vatandaşların hesap bilgilerini kopyalamak için kullandıkları kart okuma cihazlarını ATM nin kart giriş haznesine yerleştiren şebeke, kart şifrelerini öğrenmek içinde ATM'nin klavyesini görecek olan yüksek ve gizli bölmelere gizli kameralar yerleştirdi. Şebekenin cihaz ve kamera yerleştirdiği ATM'lerden birisi olan Beyazıt'taki bir bankaya ait ATM'yi kullanmak isteyen bir banka müşterisinin kart haznesinden şüphelenip ihbarda bulunması üzerine harekete geçen polis, inceleme yaptığı ATM nin düzeneğini bozmayıp pusuya yattı.

Polis araştırmasından kısa süreli bir vurgun peşinde oldukları ve vurgunu gerçekleştirdikten sonra tekrar Romanya'ya dönmeyi planladıkları öğrenilen şebeke, yerleştirdikleri cihazları toplamaya çıktıkları 05/12/2008 Cuma gecesi Beyazıt'taki ATM'den yerleştirdikleri cihazları sökerken suçüstü yakalanıp göz altına alındı. Gece yarısı operasyonuyla yakalanan şebekenin Solin C., Nihail B., Nikolae N., isimli elemanlarını suçüstü yakalayıp göz altına alan polis, yakalanan şebeke üyelerinin verdiği ilk bilgiler ışığımda şebekenin lideri Dimitri N.ile yardımcısı Vasile R.yi ise Laleli'de bir otel odasına yaptığı baskınla gözaltına aldı.

Elemanların getireceği kopya bilgileri kartlara yüklemek için bekleyen ve daha önceden aynı suçtan arandığı belirlenen şebeke lideri Dimitri N.nin baskın yapılan otel odasında bir laptop bilgisayar ile bilgi yüklemeye hazır hale getirilmiş 15 manyetik kart ele geçirilirken, inceleme yapılan laptop bilgisayarında ise 150 ayrı şahısa ait banka müşteri bilgilerine ulaşıldı.

Emniyet sorgularında Aksaray, Laleli, Beyazıt ve Sultanahmet bölgelerindeki ATM'lere cihaz yerleştirdikleri belirlenen şebekenin, topladıkları bilgileri kartlara yükleyemeden yakayı ele verdikleri öğrenilirken, planlarının bayram tatilinde vurgunu planlayıp tekrar Romanya'ya çıkış yapmak olduğu öğrenildi. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi' ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 18:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?