4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Rupert Everett İstanbul’daydı

BBC televizyonu için hazırlanan “Lord Byron” belgeselinde anlatıcı olarak görev yapan ünlü İngiliz aktör Everett, çekim için İstanbul’a geldi

İngiliz BBC televizyonu, Lord Byron belgeseli için Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde çekim yaptı. 26 Eylül’de Pera Müzesi’nde açılan ve sanatseverlerden büyük ilgi gören, Britanya oryantalist resminin en önemli örneklerinin yer aldığı “Doğu’nun Cazibesi” sergisi, önceki gün BBC ile birlikte ünlü İngiliz tiyatro ve sinema oyuncusu Rupert Everett’i de konuk etti.


Sergi içinde yer alan Lord Byron portresi önünde yapılan çekimler yaklaşık 3 saat sürdü. Belgeselde anlatıcı olan Everett, çekimlerin tamamlanmasının ardından gezdiği Pera Müzesi’yle Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarını çok etkileyici bulduğunu dile getirdi.


Everett, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’ndeki “Üç Kitaplı Kentler: 19 Yüzyıl Fotoğraflarında Kudüs ve Kutsal Topraklar” sergisini de inceledi.


Ünlü aktör Rupert Everett önceki akşam, British Council, Avrupa Reform Merkezi ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın düzenlediği 5. Boğaziçi Konferansı öncesinde İngiliz Konsolosluğu’nda verilen ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın da bir konuşma yaptığı gala yemeğine katıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 11:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?