6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Rüşvetçi polisler adliyeye sevk edildi

İstanbul'da hafriyat taşıyan kamyon sürücülerinden rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 1 komiser, 13 trafik polisi ve 1 zabıta memurunun da aralarında bulunduğu 23 kişi adliyeye sevk edildi.

İddiaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar mektubu polisi harekete geçirdi. 8 ay süren teknik takibin ardından 1 komiser ve 13 trafik polisinin hafriyat taşıyan kamyon sürücüleriyle işbirliği yapıp, rüşvet aldıkları ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda bir otoparkçının rüşvete aracılık ettiği, bir zabıta memurunun da kamyon sürücülerine izin belgesi verdiği belirlendi. Rüşvet alınan kamyon sürücülerinin yasal olmayan yollarla fazla yük taşımalarına göz yumulduğu tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucu harekete geçen polis, 1 komiser, 13 trafik polisi, 1 zabıta memuru ve 1 otopark görevlisi ile 7 kamyon sürücüsünü gözaltına aldı. Gözaltına alınan komiser Arif G. ve bir polis memurunun daha önce de başka bir soruşturma kapsamında açığa alındıkları belirtildi. Polisler ve diğer şüphelilerin, bir günde 65 kamyondan 300'er TL rüşvet aldıkları ifade edildi. Olayla bağlantılı bir kişinin arandığı öğrenilirken, ifadesi alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, beyan edilenden fazla yük taşıyan kamyonların yıllık devlete verdiği zararın 1.5 milyar dolar olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 13:14:03
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 17:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?