30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Rusya tarihinde bir ilk

Rusya'nın şans oyunları tarihindeki en büyük ikramiyeyi Ermeni asıllı göçmen Albert Begrakyan kazandı.

Rusya Milli Piyango İdaresi GOSLOTU'nun 19 Mart'ta oynanan 36. lotodaki 100 milyon Rublelik (3 milyon dolar) rekor ikramiyesini son 8 yıldan beri Rusya'nın Sankt Petersburg kentinde kiralık dairede oturarak ticaretle uğraşmakta olan Albert Begrakyan isimli Ermenistan vatandaşı kazandı.

GOSLOTO yetkililerinin bugün RİA Novosti Ajası'nda düzenlediği basın toplantısına katılan Albert Begrakyan, kazandığı parayı nereye harcayacağı konusundaki düşüncelerini basınla paylaştı.

Çocukluk yıllarından beri piyango bileti aldığını ve er geç kazanacağı inancını hiç kaybetmediğini anlatan Begrakyan, "19 Mart'ta elimdeki biletin değerini öğrenince çok sevindim. Fakat aynı zamanda bu parayı nasıl harayacağımı düşünmeye başladığımda ciddi br depresyona girdim. Ayrıca güvenlik açısından da daha dikkatli olmaya başladım. GOSLOTO'nun tavsiyeleri sayesinde artık bundan sonra ne yapacağım konusunda daha akıllı kararlar alabileceğime inanıyorum" dedi.

Kazandığı paranın yüzde 13'lük kısmını devlete vergi olarak ödeyeceğni belirten Begrakyan, "Kendime ve Ermenistan'daki kızkardeşime daire alacağım. Kendime yazlık bir ev de almayı düşünüyorum. Ayrıca babama da güzel bir araba alacağım. Petersburg'da 12 tane dükan açmayı ve bu dükanlarda 80 ile 100 arası kişiyi işle istihdam etmeyi planlıyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada, GOSLOTO'nun resmi internet sitesinde vatandaşların Begrakyan'a parasını nasıl harcaması konusunda tavsiyelerde bulunması için özel bir bölüm açıldığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:10:11
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 18:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?