4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Rüya gemi İstanbul'da

MSC Cruises filosunun en büyük ve en yeni gemisi ‘MSC Poesia’, bugün İstanbul'dan yolcularını aldı. 2008 yılı yapımı olan 293 metre uzunluğunda ve 15 kat yüksekliğindeki MSC Poesia'nın gövdesinde 3 bin yolcu konaklayabiliyor.

30 hafta boyunca her hafta Türkiye'ye uğrayacak olan bu devasa gemi, toplamda 90 bin turisti Türkiye'ye taşıyacak. Türkiye'den düzenli sefer yapacak en büyük ve en yeni gemi olan MSC Poesia, 7 gece 8 gün boyunca yolcularını Bari-İtalya, Katakalon-Yunanistan ve Dubrovnik-Hırvatistan'da, birbirinden güzel liman kentlerine taşıyacak. MSC Poesia, 6 Nisan'daise Venedik'ten başlattığı yolculuğuna 15 Kasım'a kadar devam edecek. Son seferini ise 12 Kasım'da yine İstanbul'a yapacak. 

Kruvaziyer turizminde bu yıl 20'inci yılını kutlayan MSC Cruises, yolcularına hayatının tatilini vaat ediyor. Kaliteden ödün vermeden uygun fiyatlara tatil yapma imkanı sağlamak isteyen MSC Cruises, erken rezervasyonlarda kişi başı 400 Euro'ya varan indirim imkanı sağlıyor. Bine yakın uzman personeliyle kusursuz servis sunmayı amaçlayan dev geminin dizaynı ise İtalyan iç mimari ve tasarım stüdyosu Studio de Jorio tarafından tasarlandı. 22 bin metrekare yaşam alanıyla bünyesinde bulundurduğu alanlar ise şöyle: biri çocuklara ayrılmış 3 yüzme havuzu, fitness/dinlenme alanları, koşu parkuru, sauna, Türk hamamı, jakuziler, 4 restorant, ikisi açık havada olmak üzere 10 bar, 3 katlı bin 250 kişilik tiyatro salonu, gece kulüpleri ve alışveriş mekanları. 809'u balkonlu bin 275 kabini bulunan MSC Poesia'nın yolcuları, gezi boyunca 6 liman görecek. bin kişiden oluşan mürettebat içinde 18 ayrı milletten insan bulunuyor. Mürettebattan 3'ü ise Türk. Son dönemde, 3 yolcuya 1 mürettebatın düştüğü gemiye ilgi gösterenler ise balayı yapan çiftler. Venedikten başlayan gezi uzun vadede İstanbul'da başlaması da planlar arasında.

‘İSTANBUL'UN KRUVAZİYER TURİZMİ KAPASİTESİ ÇOK ARTACAK’ 

MSC Poesia'yı gezen İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İstanbul'un kruvaziyer kapasitesinin az olduğunu ancak artırılması gerektiğini açıkladı. İstanbul'da birkaç tane geminin konaklayabileceği limanının olmadığını dile getiren Bilgili, bu konuda çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Zeytinburnu'nda liman çalışmalarının sürdüğünü belirten Bilgili, “Orası hizmete girdiğinde, İstanbul'un kruvaziyer turizm kapasitesi çok artacak” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 10:01:18
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 10:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?