30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sabancı Vakfı'nda ödül töreni

Sabancı Vakfı'nın 16 yıldır kesintisiz devam ettirdiği "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden başarıyla mezun olan 9 öğrenciye verildi. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Türkan Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur'dan aldılar.

 

"DOKUZ ÖĞRENCİYE 240 CUMHURİYET ALTINI ÖDÜL"

İlki 1994 yılında verilen "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin "Resim", "Heykel" ve "Geleneksel Türk Sanatları" bölümlerinden ilk üç derece ile mezun olan öğrencilere veriliyor. Bu yılki ödül töreni, Sakıp Sabancı Müzesi The Seed konferans salonunda düzenlendi. Sakıp Sabancı Sanat Ödülü almaya hak kazanan öğrencilerden birincilere 40, ikincilere 25, üçüncülere 15 Cumhuriyet Altını olmak üzere toplamda 240 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası ödül olarak verildi.

 Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri törenine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü, öğrencileri ve öğretim üyeleri, Türkan Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu, katıldı.

Törende konuşma yapan Türkan Sabancı dereceye giren öğrencileri kutlayarak "Yarının aydınlık insanlarına yol gösteren kişiler, sanatçılardır. Sakıp bey hat, resim ve heykel sanatını çok severdi. Bu sanatların desteklenmesi ve öğrenciler arası başarıyı yükseltmek ve sizleri bu konuda daha çok teşvik etmek amacıyla bu ödüllendirme sistemini oluşturdu." dedi.

Törenin diğer konuşmacısı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur da " Sabancı Ailesinin genç sanatçı adaylarına 16 yıldır verdiği bu desteğin bir görev değil de, yürekten bir sevgiyle yapıldığının şahitleriyiz. Sanata ve sanatçıya olan bu hassas ve nazik tavırlarının ülkemiz sanat eğitimi için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak isterim. Sayın Sakıp Sabancı' nın sevgi dolu samimiyetini sürdürdüğü için de Sayın Türkan Sabancı ve Ailesine teşekkür ederiz." dedi.

Ödül törenine katılan davetliler Sakıp Sabancı Müzesinde geçtiğimiz hafta açılan 'Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul" sergisini de gezme imkanı buldular.

Sakıp Sabancı Sanat Ödüllerini alan öğrenciler şöyle sıralanıyor: "Resim bölümü; Demet Yalçınkaya (İstanbul), Halil Pilis (Şanlıurfa), Ahu Akgün (İstanbul)

Heykel bölümü; Hakan Bakır (Kocaeli), Burcu Erden (İstanbul), Özlem Aksar (İstanbul), Geleneksel Türk Sanatları bölümü; Fatma Şan (İstanbul), Gürcan İlter (İstanbul), Kadir Yılmaz (İstanbul)"

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 11:24:02
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 12:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?