2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Sabancı yurt dışında büyüyor

Sabancı Holding'in iştiraki Kordsa Global, Çin'de faaliyet gösteren ABD menşeili Invista Grubu'na ait olan 20 milyon dolar ciroya sahip, IQNE Qingdao Nylon Enterprise Limited'in yüzde 99.5 oranındaki hissesinin satın alınmasına ilişkin olarak anlaşmaya vardı.
 
Kordsa Global'in iştiraki olan, Kordsa Mauritus tarafından yürütülen satınalma süreci, gerekli izinlerin alınması ile tamamlanacak. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Sabancı Holding Lastik, Takviye Malzemeleri ve Otomotiv Grup Başkanı Turgut Uzer, bu satın almanın, Kordsa Global'in Uzakdoğu pazarına üretici olarak girişi için atılmış ilk adım olacağını söyledi.
 
Kordsa Global'in Çin'deki ve Uzakdoğu'daki operasyonlarını büyüterek devam ettirmekte kararlı olduğunu vurgulayan Turgut Uzer, "Hedefimiz Çin'in Qingdao bölgesinde faaliyet gösteren fabrikada üretilen naylona ek olarak, Uzakdoğu'da PET HMLS üretimini de gerçekleştirmektir. Kordsa Global bu kapsamda, uzun süreli yeni işbirlikleri için görüşmelerini sürdürmektedir" dedi. Uzer, kısa süre önce ABD Laurel Hill fabrikasının ek tesislerini faaliyete geçirdiklerini kaydederek, "Biz global düşünen ve öyle çalışan bir grubuz. İş neredeyse, müşteri neredeyse orada olacağımızı söylemiştik. Bu satın alma bunun önemli bir göstergesi olacak" şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Invista, polimer, yarı mamul ve iplik üretimi yapan entegre, küresel bir kuruluştur. Temel olarak beş ana iş dalında faaliyet gösteriyor: Giyim, Yarı mamul, İç Mekanlar, Endüstriyel tekstil, Polimer ve Reçine. Invista, pazar ihtiyaçlarını ve teknolojik gelişmeleri takip ederek, müşterileri için değer oluşturacak ürünleri sunuyor. Faaliyet gösterdikleri endüstrilerdeki tanınan markalarından bazıları şöyle: Adı-Pure, Anshuibao, Antron, Avora Fr, Invısta C12, Comforel, Coolmax, Cordura, Corfree, Dacron, Invısta Dbe, Dytek, Esp, Forcetm Polyester, Invısta Nyco, Lycra, Polarguard, Polyshıeldtm, Solarmax, Staınmaster, Supplex, Suprıvatm, Tactel, Tactesse, Terate, Terathane And Thermolıte.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 11:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?