4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sabancı’nın mezuniyet coşkusu

Sabancı Üniversitesi’nden 2007-2008 öğretim yılında mezun olan 590 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi Tuzla Yerleşkesi’nde önceki gün düzenlenen törenle ödül ve diplomalarını aldı.

Öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutlamasının ardından çalan Latin müziği eşliğinde, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, öğrenciler ile dans etti. Bir ara sahneye de çıkan Güler Sabancı, Latin dans figürlerini ustaca sergiledi.

Törende ayrıca 2 yıl önce trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üniversitenin öğretim üyesi Doç. Dr. Gürsel Sönmez adına da 2 dalda ödül verildi. Mezunlara ödül ve diplomaları Güler Sabancı, Rektör Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ve işadamı Halis Komili tarafından sunuldu.

Sakıp Sabancı hep yanımızda

MEZUNİYET töreninde konuşan Güler Sabancı, "Üniversitemiz 21’inci yüzyılın üniversitesi nasıl olmalı sorusuna cevap verebilmek için ortak aklı arayarak kuruldu. Bu cevap, aynı zamanda üniversitenin kurucularının yapmış olduğu temel seçimi gösteriyor. Bu, var olan üniversite modellerinin tekrarı olmak yerine yol açan, ufuk açan yeni bir model yaratmak arasında yapılan seçimdir. Her zaman varlığını yanımızda hissettiğimiz Sakıp Sabancı’yı saygı ve sevgiyle hatırlıyoruz" dedi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 10:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?