6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sabiha Gökçen bakım-onarım üssü olacak

Sabiha Gökçen Havalimanı, Türk Hava Yolları’nın önderliğinde bir bakım-onarım üssüne dönüşüyor.

Kurulduğu yıldan bu yana atıl kapasiteyle çalışmasıyla dikkat çeken Sabiha Gökçen Havalimanı art arda gelen ataklarla atılım yapma hazırlığında. Daha önce özel havacılık şirketlerinin kullanımına açılacağı açıklanan havalimanı şimdi de THY’nin önderliğinde bakım onarım üssüne dönüştürülüyor.

Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kiraladığı 75 hektarlık alan üzerinde kurulacak bakım onarım üssünde yerli ve yabancı müşterilerin talebine cevap verecek. Havacılık bakım onarım ve modifikasyon merkezi projesi olan HABOM, geniş bir pazara hizmet vermeyi hedefliyor.

THY’nin hedefi hizmeti artırmak

THY’nın bir sonraki hedefi, 2005 yılı yaz aylarından itibaren Anadolu yakasındaki müşteri profiline hizmet sunmak.

İnşaatına 2005 yılında başlanacak olan HABOM kapsamında yabancı ortaklıklar kurulması ve ülke ekonomisine yabancı sermaye ve yatırım akışının sağlanması planlanıyor. Bu sayede yeni yatırım ve iş olanaklarının doğacağı projenin imza töreni 3 aralık cuma günü yapılacak.

Havalimanı atıl olmaktan çıkacak

Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’nin bakım-onarım pazarına hizmet verecek olan üs, Türk sivil havacılığının gelişimine katkı sunmasının yanında, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı da atıl olmaktan çıkaracak.
istanbul
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 12:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?