4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sabun içinde uyuşturucu!

OTOGARDA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Ortadoğu ülkelerinden getirdikleri uyuşturucuları İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine sevk ettikleri belirlenen 3 kişi, jandarma ve MİT Bölge Başkanlığı ekiplerinin sıkı takibi sonucu Esenler Otogarı'nda yakalandı. Yapılan operasyonda 37 kilo 266 gram eroin ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ekipleri, İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı tespit edilen Y.Ö. liderliğindeki suç örgütünü 30 Nisan 2010 tarihinden itibaren takibe aldı. Yapılan takip sonucu şüphelilerin Ortadoğu ülkelerinden Hakkari ve Van'a getirilen uyuşturucu maddeleri şehirlerarası otobüs ile İstanbul'a, buradan da Avrupa ülkelerine sevk ettikleri tespit edildi.

Suç örgütü lideri Y.Ö. ile örgüt üyeleri A.O. ve yabancı uyruklu M.L.'nin bulundukları adresleri belirleyen jandarma takibini sürdürdü. Jandarmanın adım adım takip ettiği şebeke üyelerinin 1 Haziran 2011 günü Kavacık'ta bir evde buluştukları, bir bavul içerisinde getirdikleri uyuşturucu maddeyi örgüt lideri Y.Ö.'ye teslim ettikleri, Y.Ö.'nün de bavulu Esenler Otogarı'nda bir otobüs firmasının emanetine yurtdışına sevk etmek üzere bıraktığı belirlendi. Jandarma, örgüt üyelerinin 1 Haziran 2011 günü saat 13.30 sıralarında Esenler Otogarı'nda buluşacaklarını tespit edince operasyon için düğmeye bastı. Harekete geçen ekipler, otogarda buluşan 3 zanlıyı yakaladı. Zanlıların ellerindeki bavulda yapılan aramada 20 adet paket halinde 9 kilo 676 gram eroin, 3 adet cep telefonu, 3 adet ankesörlü telefon kartı ve 1 adet yabancı ülke pasaportu ele geçirildi. Jandarma ekiplerince zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise 55 paket halinde 27 kilo 590 gram eroin daha bulundu. Operasyon sonucu toplamda 37 kilo 266 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiş oldu.

Yakalanan zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OTOGARDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
OTOGARDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
OTOGARDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
OTOGARDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
OTOGARDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
OTOGARDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
OTOGARDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 12:33:04
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 14:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?