4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Safkan Ribella yarış pistlerine veda etti

Türk at yarışçılığı tarihinde birçok birinciliği bulunan safkan Ribella, bugün Türkiye'de ilk kez bir safkana düzenlenen jübileyle yarış pistlerine veda etti. 

Şimdiye kadar katıldığı 61 koşuda 27 birincilik elde eden Ribella, 2.5 milyon YTL'den fazla kazanç elde ederek, bu alanda rekoru elinde bulundurduğu bildirildi. Selman Taşbek'in sahip olduğu Ribella'nın yarışlardan emekli olması kararının alınması nedeniyle bugün İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda jübile töreni yapıldı. Törene şampiyon safkan Ribella'nın sahibi Selman Taşbek, jokeyleri Selim Kaya ve Halis Karataş'a, antrenörü Selçuk Taşbek'e, idman jokeyi ve antrenörü Metin Dülgar'a, eski antrenörü Haldun Gümüş'e ve seyisi Ercan Şimşek'e Ribella'nın başarılarına katkılarından dolayı plaket verdi. Aynı zamanda Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından Ribella'ya kırmızı güllerden oluşan bir şal hediye edildi. TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci ise, Ribella'nın sahibi Selman Taşbek'e Türk atçılığına katkılarından ve Ribella'nın yurtdışında gösterdiği başarılarından dolayı gümüş bir at hediye etti. 

Törenden sonra bir açıklama yapan Ribella'nın jokeyi Selim Kaya, Ribella'nın çok yürekli bir at olduğunu belirterek, "O'nu çok arayacağız. Ribella, Türk atçılığında yeri çok özel olan bir attır. Rakiplerinin hepsini geçti. Bizi yurtdışında en iyi şekilde temsil etti. Umarım yavruları da böyle yürekli olur. Ribella'nın üstüne binmek yetiyordu. Ona bindiğimde hiçbir katkım olmuyordu. 'Beni zafere ulaştır' dediğimde, beni zafere ulaştırıyordu. Ribella ve seyirci bir bütündür. Seyirci olmadan Ribella, Ribella olmadan seyirci olmaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 20:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?