4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sağanak İstanbul'u vurdu

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ

İstanbul'un bazı noktalarında aniden bastıran sağanak yağış, vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

İstanbul'un bazı ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. İstanbullular aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanırken, yanlarında şemsiye bulunmayan bazı vatandaşlar sırılsıklam ıslandı. Duraklarda ve üst geçitlerin altında bekleyen bazı vatandaşlar da yağmurdan korunmaya çalıştı. Bir restoranda çalışan servis elemanının ise masalarda kullanılan büyük bir şemsiye ile ıslanmadan yemekleri götürmeye çalışması ilginç görüntü oluşturdu.

İstanbul'da kısa süre etkili olan sağanak yağış sonrası çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar evlerine dolan yağmur sularını kovalarla boşaltmaya çalıştı. Yağmurla birlikte Basın Ekspres Yolu suyla dolarken, araçlar trafikte mahsur kaldı.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış kısa sürede çileye dönüştü. Yağışla birlikte yollar suyla dolarken, Basın Ekspres Yolu'nda çok sayıda araç mahsur kaldı. Trafikte beleyen araçlar güçlükle ilerleyebildi. Trafikte zor anlar yaşayan vatandaşlar, tıkanan rögarların kapaklarını açmaya çalıştı. Yan yollarda ise yağmur sularının yükseldiği artınca araçlar ilerleyemez hale geldi. Suyun ortasında kalan bir sürücü de aracını durdurup beklemeyi tercih etti. Araçların bile ilerlemekte güçlük çektiği trafikte yağmur sularının arasından geçip ilerlemeye çalışan bir motosiklet sürücüsü ise dikkat çekti.

Aniden bastıran yağmur sonrası alt kattaki evler ve dükkanları da su bastı. Zor anlar yaşayan vatandaşlar, ev ve işyerlerine dolan suları kovalarla boşaltmaya çalıştı. İkitelli'deki bir apartmanın girişi de yağmur sularıyla doldu. Apartman sakinleri ellerine aldıkları kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştı. Kısa süre etkili olan sağanak yağış, yavaş yavaş etkisini yitirmeye başladı.
 

 

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ
İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ
İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ
İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ
İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 11:29:04
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 13:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?