7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sağanak İstanbul'u vurdu!

Yağmur nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, kazalar nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu, su baskınları yaşandı.

İstanbul genelinde dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur trafikte birçok kazaya sebep oldu. D-100 karayolu Maltepe mevkiinde meydana gelen kazada iki kamyon çarpıştı.

Kamyon karayolunun iki şeridini boydan boya kapatırken trafik akışı polis kontrolünde diğer şeritten kontrollü bir şekilde sağlandı. Yağmurla birlikte zaten yavaş ilerleyen trafik bu kazayla birlikte iyice sıkıştı.

Pazartesi gidiyor

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışlarla birlikte kentte hava sıcaklığının 4 ile 6 derece azaldığını belirterek, “Cumartesi (bugün) kuvvetli sağanak yağışın İstanbul’un kuzey ilçeleri ile Anadolu yakasında etkisini daha fazla hissettirmesi bekleniyor. Yağışların pazar (yarın) aralıklarla süreceği öngörülüyor.

Pazartesi günü ise İstanbul’da yağış beklentisi yok” dedi. Yıldırım, pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların yükselerek mevsim normallerine döneceğini kaydetti. Yıldırım, rüzgarın da zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini aktardı.

Kadıköy’de yoğun yağış nedeniyle alt katlardaki bazı evleri su basarken, minibüs yolunda yağmur suyunun birikmesi sonucu uzun taşıt kuyrukları oluştu.

..
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 09:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?