1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Sağanak yağış mağdurları

Sağanak yağışın ardından İstanbul'un göbeğinde 4 gündür elektrik verilemeyen apartmanın sakinleri, bulaşıklarını mum ışığında yıkıyor. Bayramda misafirlerini ağırlayamamaktan yakınan vatandaşlar, mum ışığında tavla oynayarak vakit geçirmeye çalışıyor. 

Sağanak yağışın İstanbullular'ın hayatındaki olumsuz etkileri devam ediyor. Sağanak yağışla birlikte elektrik hatlarında meydana gelen arızanın ardından Beşiktaş Maçka Vişnezade Mahallesi Çekirdek Sokak numara 10-12 A-B bloklarında bazı dairelere 4 gündür elektrik verilemiyor. Buzdolabında yiyecekleri bozulan vatandaşlar, havanın soğuk olması sebebiyle balkonu buzdolabı olarak kullanıyor. Elektrik olmayan evlerinde bulaşıklarını el feneri ve mum ışığında yıkayan vatandaşlar, duruma bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Bayramda misafirlerini ağırlayamamaktan şikayet eden vatandaşlar, televizyon seyredemedikleri için mum ışığında tavla oynayarak zamanlarını geçirmeye çalışıyor. 

Aynı binada bazı dairelerde olup kendi dairelerinde elektriklerinin olmamasına anlam veremeyen vatandaşlar, yetkililerin kendilerine konu ile ilgili tam bir cevap veremediklerini belirterek ilgisizlikten şikayet etti. 

Kesintilere tepki gösteren Gönül Turnagöl, "Koskoca 'megakent' İstanbul, 'megaköy' olmuş durumda. Köylerde bile elektrik kesintileri kısa sürede giderilirken İstanbul'un göbeğinde yaşanan elektrik kesintisi ve arızaların giderilmemesi şaşırtıcı" dedi. 

Arızanın sebebini tespit edemeyen yetkililere tepki gösteren apartman sakinlerinden Vefa Meral ise yiyeceklerinin bozulduğunu belirterek, "Yemeklerimizi saklayamıyoruz. Malzemelerimizi balkonda saklıyoruz. Mum ışığından faydalanmaya çalışıyoruz. Bulaşıklarımızı mum ışığında ya da fener yardımı ile yıkıyoruz. Bugün az kalsın yangın çıkıyordu. Temizlik yapmayı bırakın kombi çalışmadığı için duş bile alamıyoruz. Çok mağduruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 14:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?