6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sağlığınız için suya sabuna dokunun

Kampanya, Four Seasons Bosphorus Hotel İstanbul'da düzenlenen ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın da katıldığı basın toplantısıyla hayata geçirildi. Toplantıda konuşan Bakan Akdağ, "Toplumun refahının artması için sağlık çok önemli. Bizim 5 yıldır ivme kazandırdığımız bir husus var. Bireyin kendi sağlığını teşviki diye kullandığımız konu. Sağlıkta dönüşün programıyla çok önemli adımlar attık. Suyu temin ettiğiniz zaman iş bireyde bitiyor. Biz bireyi ellerini yıkaması için ancak teşvik edebiliriz, eğitemeyiz. Farklılıklarını anlatmamız lazım. İşte bu proje de buradan yola çıktı. Suya daha fazla dokunmak gerekiyor. Çok şükür Türkiye'nin her yerinde, artık evlerde su akıyor. Köylerde de, bütün evlerde su var" dedi.

Bakan Akdağ, bu konuda gerekli duyarlılığı herkesin göstermesi gerektiğini belirterek, "Gelişmiş bir ülke olarak toplumun yüzde 99'u çok şükür günlük su ihtiyacını kullanıyor ama herkesin mutlaka evden çıkarken, ya da eve girerken elini yüzünü yıkaması gerekir. Ben burada köşe yazarlarına sesleniyorum, gazete editörlerine sesleniyorum. Bu konuya duyarlılık göstersinler. Bu zengin gündemde bu konu da en az o gündem maddeleri kadar önemli. Yargıdaki gerginlik, tutuklamalar ne kadar önemliyse, bu konu onlardan daha az önemli değil. Lütfen köşe yazarları, gazetelerinde bu konuya geniş yer versinler. Daha fazla sabun kullanırsak, belki bu sabun fiyatlarını düşürür. Eğer alkolden uzak durursak, sağlıklı bir şekilde yaşarsak, sağlığımızı korursak sağlıklı birey olma noktasında çok önemli adımlar atmış oluruz. Lütfen suya sabuna dokunun. Bu bizim sloganımız" ifadelerini kullandı.

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, günde en az 10 kere elini yıkadığını belirterek, "Domuz gribi salgını sırasında insanlar ellerini yıkamaya duyarlı hale geldi fakat alışkanlıklarımızı çabuk kaybediyoruz. Tokalaşmayı biliyorsak, elimizi yıkamayı da bileceğiz. Bu kampanya 3 ay sürecek, daha sonra tekrarlarını yapabiliriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 12:47:02
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 18:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?